Enorme nedbørsmengder har herjet store deler av landet det siste døgnet.  Både veier og jernbanelinjer i søndre Hedmark er stengt på grunn av ras og store vannmengder mandag ettermiddag. Toglinjen langs Mjøsa kan bli stengt en god stund fremover.
Foto: Jan Erik Heggelund / SCANPIX
Enorme nedbørsmengder har herjet store deler av landet det siste døgnet. Både veier og jernbanelinjer i søndre Hedmark er stengt på grunn av ras og store vannmengder mandag ettermiddag. Toglinjen langs Mjøsa kan bli stengt en god stund fremover. Foto: Jan Erik Heggelund / SCANPIXVis mer

Dovrebanen herjet av flommen

Fått så store skader at den vil være stengt i lengre tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ettermiddag ble banen stengt mellom Tangen og Eidsvoll på grunn av ekstreme nedbørsmengder, melder Jernbaneverket. De mest alvorlige skadene på Dovrebanen er ved Espa, der det er gått et større ras.

Jernbaneverket skal se over området sammen med geotekniker tirsdag. De regner med at reparasjonsarbeidene vil ta flere dager.

På Rørosbanen er det vasket ut masser rundt ei bru like sør for Rena, mens det ved Graftås, mellom Røros og Støren, er gått ras over sporet.

Meråkerbanen ble stengt tirsdag morgen på grunn av store mengder regn. I tillegg er det innført skjerpet beredskap på strekningen Skatval-Åsen på Nordlandsbanen.

For Posten betyr stengte jernbaner store problemer i forhold til å få ut posten til folk flest.

- Dette skaper utfordringer, det er det ingen tvil om. Vi kjører omtrent 90 prosent av all posten vår på jernbanen, sier pressevakt i Posten, Jørn Michaelsen, til Østlendingen.no.

Nå må de flytte posten over på biler, og forsinkelser vil oppstå.

(NTB)