«Døvstum» inn på sykehjem. Rotet i skuffer og tigget penger fra sengeliggende

Politiet har anholdt mannen, som hadde 30 000 i kontanter i lomma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt klokka 20.00 i kveld ble Oslo politidistrikt oppringt av et sykehjem fra Oslo. En person med lue hadde tatt seg inn på hjemmet og romsterte i skap og skuffer, i tillegg til å tigge penger fra pasientene, ifølge Finn Belle, operasjonsleder ved Oslo-politiet.

- De fortalte oss at de hadde en såkalt døvstum i lokalene til sykehjemmet, der mange av pasientene er sengeliggende. Mannen, i 20-årene, forsvant fra sykehjemmet, men vi hadde et godt signalement på mannen og vi stoppet ham og fem andre i nærheten kort tid etter, forteller Belle.

Oslo-politiet er ved 21.20-tida i kveld i ferd med å anholde seks personer.

- Den mistenkte, den såkalte døvstumme, hadde rundt 30 000 kroner i kontanter. Vi fant også betydelige pengebeløp på de andre. Hvor pengene kommer fra og hva de har gjort, får etterforskningen videre vise, fortsetter operasjonslederen. 

Det er langt fra første gang at Oslo-politiet jakter på folk som later som at de er døvstumme. Tvert om, har dette skjedd i mange år.

- Det er sånn de driver. De går rundt med papirlapper og ber om penger. En del av dem selger også noen trefigurer. Men de er jo ikke døvstumme. Øst-europeere har holdt på slik i flere år, sier Belle.

Politiet vet ennå ikke om de 30 000 kronene kommer fra sykehjemmet.