«Døvstum» inn på sykehjem. Rotet i skuffer og tigget penger fra sengeliggende

Politiet har anholdt mannen, som hadde 30 000 i kontanter i lomma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rundt klokka 20.00 i kveld ble Oslo politidistrikt oppringt av et sykehjem fra Oslo. En person med lue hadde tatt seg inn på hjemmet og romsterte i skap og skuffer, i tillegg til å tigge penger fra pasientene, ifølge Finn Belle, operasjonsleder ved Oslo-politiet.

- De fortalte oss at de hadde en såkalt døvstum i lokalene til sykehjemmet, der mange av pasientene er sengeliggende. Mannen, i 20-årene, forsvant fra sykehjemmet, men vi hadde et godt signalement på mannen og vi stoppet ham og fem andre i nærheten kort tid etter, forteller Belle.

Oslo-politiet er ved 21.20-tida i kveld i ferd med å anholde seks personer.

- Den mistenkte, den såkalte døvstumme, hadde rundt 30 000 kroner i kontanter. Vi fant også betydelige pengebeløp på de andre. Hvor pengene kommer fra og hva de har gjort, får etterforskningen videre vise, fortsetter operasjonslederen. 

Det er langt fra første gang at Oslo-politiet jakter på folk som later som at de er døvstumme. Tvert om, har dette skjedd i mange år.

- Det er sånn de driver. De går rundt med papirlapper og ber om penger. En del av dem selger også noen trefigurer. Men de er jo ikke døvstumme. Øst-europeere har holdt på slik i flere år, sier Belle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer