Dow Jones faller som en stein

Dow Jones-indeksen falt i dag med 280 poeng til godt under 10.000 poeng, samme dag som den teknologitunge NASDAQ-indeksen gikk opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre dag på rad falt Dow Jones med over 200 poeng. I dag var nedgangen på 2,8 prosent midtveis på dagen amerikansk tid.

Dow Jones omfatter 30 av de tradisjonelle industriselskapene, såkalte blue chips. At disse selskapene, som omsetter for milliarder og går med overskudd, blir forbigått av nye teknologiselskaper som kun bygger på forventede inntekter, har fascinert mange kommentatorer. Det omtales ofte som den «gamle» og den «nye» økonomien. Problemet er at ingen helt vet hvordan verdien på selskapene i den nye økonomien skal fastsettes.

Sentralbanksjef Alan Greenspan har flere ganger truet med å heve renten for å kjøle ned økonomien. Investorer ser ut til å tro at teknologiaksjer best vil stå imot en renteheving.

- Alle søker mot teknologi, og pengene fortsetter å strømme ut av resten av markedet, sier Robert Stovall, analytiker ved Prudential Securities.

Det som bidro til fallet på Dow Jones, var en såkalt profit warning fra det stor konsumvareselskapet Procter & Gamble.

Siden nyttår har NASDAQ gått opp nesten 23 prosent, mens Dow Jones har falt nesten 12 prosent.

(NTB)