Dow Jones over 9.000

Dow Jones-indeksen over industriaksjer passerte i dag for første gang siden nedgangssjokket i juli den psykologisk viktige grensen på 9.000 poeng. Etter en times handel sto Dow Jones på 9.011,96.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed hadde indeksen steget med 54,73 poeng eller 0,61 prosent fra noteringen ved stengetid onsdag. Ellers var handelen på Wall Street-børsen i New York preget av et flatt marked med stort sett uforandrede kurser.

Optimistiske spådommer om gode tall fra datagiganten Microsoft var et lyspunkt i en ellers grå dag, sa aksjemeklere. Databrikke-produsenten Intel og telekom-selskapet Ciena trakk på sin side stemningen ned.

- Markedet var nær bunnen 23. juli, og siden da har vi hatt en hyggelig opptur, sa Benjamin Pace ved det tyske selskapet Deutsche Banks New York-kontor. Han tilføyde at mange investorer likevel ennå ikke er overbevist om at USAs økonomi er over kneika.

Frykt for en dårlig dag på Wall Street dempet til å begynne med også børsene i Europa torsdag. Men i London sto FTSE Eurotop 50-indeksen ved lunsjtid på 990, en oppgang på 0,64 prosent, etter at den en kort stund hadde passert 1.000-grensen.