Dow'en knekker

Nå har investorene begynte å selge andre aksjer enn bare innen IT. Igår falt Dow'en falt hele 2,4 prosent, mens Nasdaq knakk på slutten av dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble nok et kraftig fall på Wall Street onsdag. Investorene solgte på i nær sagt alle type papirer, og ikke lenger bare innen IT.

Dermed gikk det ille utover Dow Jones Industrial-indeksen som falt hele 2,4 prosent eller et omtrent like stort fall dagen før. Dermed nærmer også Dow'en seg det som kalles 'bear market', det vil si at indeksen er ned 20 prosent fra toppen. Den mye fulgte indeksen er dermed på det laveste på to år.

Dow Jones Industrial falt 233 poeng til 9487 poeng, og er dermed bare ett fattig prosent fra å være ned 20 prosent fra toppen. Investorene solgte også på i defensive aksjer.

Nasdaq Composite holdt seg lenge rundt uendret nivå, men fikk også en knekk ned på slutten. Indeksen falt 1,5 prosent til 1.830 poeng. Indeksen er nå ned 64 prosent fra toppen. Det vil si at den samlede verdien av Nasdaq-børsen snart har falt med to tredjedeler!

Det er frykt for at svekkelsen i den amerikanske økonomien skal spre seg til andre deler av verden som fikk investorene til å selge på. I tillegg kom tall for konsumprisindeksen i USA som gjorde markedet mer skeptisk til hvor store rentekutt sentralbanken vil våge å foreta.

Bioteknologiaksjer falt kraftig til tross for at analytikere snakket varmt om flere av dem. Også finansaksjer falt markert.

Oil service-sekoteren slapp heller ikke unna. OSX-indeksen endte ned 2,2 prosent.

Cruiseaksjene RCL og Carnival falt begge markert etter at Carnival-ledelsen på sin presentasjon i forbindelse med resultatfremleggelsen viste til usikkerhet om utviklingen, spesielt for luksus-segmentet (se egen sak). RCL falt 5,3 prosent til 189 norske kroner (omregnet), mens Carnival falt 6,7 prosent.