Dowen vil åpne over 10 000

Både Nasdaq- og Dow Jones-indeksen ventes markert opp fra start torsdag. Dowen åpner sannsynligvis over 10 000 poeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nokia varslet i dag at salgsveksten bremser opp, men at bedre marginer likevel redder resultatet i første kvartal.

Markedet har tolket dette som et positivt resultatvarsel. Nokia-aksjen stiger i Europa og trekker resten av telekomsektoren med seg.

Det har også påvirket investorene i USA, hvor futures-handelen indikerer en solid åpning på plussiden for den teknologitunge Nasdaq-indeksen. Også Dow Jones ventes åpne opp, og sannsynligvis på nivåer over 10 000 poeng.

Bekymringene rundt en bankkollaps i Japan sendte børsene markert ned i USA i går. Imidlertid er frykten noe dempet etter at tre av de store japanske bankene i natt varslet at de ville ta betydelige nedskrivninger på dårlige lån, melder CNNfn.com. Dette ga støtte til den japanske Nikkei-indeksen mot slutten av dagen.

Etter stengning i USA i kveld skal programvaregiganten Oracle legge frem resultater for sitt regnskapsmessige andre kvartal. For en måned siden varslet selskapet at resultatet ville bli lavere enn ventet. Ifølge analyseselskapet First Call ligger nå forventningen på et overskudd på 10 cent per aksje.

Klokken 14.30 legges det frem ukentlige sysselsettingstall for USA, samtidig offentliggjøres importprisindeksen for februar. Vanligvis skal disse tallene ikke føre til store utslag i aksjekursene.

Klokken 16.00 legges Philadelphia Fed Index for mars frem. Tallene viser utviklingen i fabrikkproduksjonen i Pennsylvania, New Jersey og Delaware, og kan få en viss innvirkning på markedet.

I går falt Dow Jones-indeksen 3 prosent til 9.973,46 poeng. Det er første gang siden oktober indeksen endte under 10.000 poeng. Drøye halvannen time før børsene åpner indikeres det at indeksen skal starte rundt 120 punkter over gårsdagens slutt.

Nasdaq-indeksen falt 2 prosent til 1.972,09 poeng i går. Også her ventes det åpning solid på plussiden.