Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dr. Batman

Medisinstudent Anders Mjelle (22) har fått godkjent mellomnavnet Batman. Det skal han bruke til å bli en bedre barne-lege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Avisa Nordlys kan fortelle at den unge herren fra Mo i Rana nå er i besittelse av et dokument, utstedt av Indre Helgeland likningskontor, som bekrefter at hans rettmessige navn fra 1. februar 2005 er følgende: Anders Batman Mjelle.

-  Dette må du forklare?

-  Først og fremst er jeg gammel og ihuga Batman-fan siden jeg var fem år. Batman er min superhelt.

Men det er også en annen årsak:

-  Jeg fant ut, og dette skjedde da vi hadde reseptlære på studiet, at Anders Mjelle var en litt småkjedelig legesignatur. Anders Batman Mjelle og et flaggermusstempel på resepten er jo mye morsommere.

Bløffet

Selv om oppmykningen av navneloven i 2003 innebar liberalisering med hensyn til navnevalg, så kom det som en overraskelse på Mjelle at det lokale folkeregisteret ga sin tilslutning.

-  Jeg skjønte at jeg kunne få avslag, derfor måtte jeg ha en god begrunnelse. Jeg skrev i søknaden at Batman kan forsvares fordi det likner på Båtmann, som er et gammelt familienavn som døde ut med mine tippoldeforeldre på Helgeland. Dette er nok ikke helt sant, men noe måtte jeg jo finne på, sier Mjelle, som er i gang med fjerde året på legestudiet ved Universitetet i Tromsø.

Han har ikke har til hensikt å fly rundt i norske sykehuskorridorer i superheltdrakt.

Han mener derimot bestemt at det kan bli nyttig å være dr. Batman i møtet med ungene - for det er barnelege han vil bli.

-  Det kan kanskje bli lettere å vinne tillit hos de aller minste pasientene, sier han.

Dr. Catwoman?

-  Hvilke reaksjoner har du fått på navnebyttet blant leger og studenter i medisinmiljøet?

-  Ingen negative tilbakemeldinger så langt, nei.

-  Og i familien?

-  Der har det nok vært mer varierende, ja.

Dr. Batmans samboer, Karin Eklund (27), er ferdig utdannet lege og en framtidig doktor Catwoman. Ifølge avisa har hun vært helt uvitende om samboerens eskapader på navnefronten.

-  Men jeg synes det er ok nå, sier hun til lokalavisa.

SUPER-LEGE: Anders Batman Mjelle (bildet), alias dr. Batman, er snart klar for et sykehus nær deg.