Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dra nordover øyeblikkelig

Israel ber alle som er igjen i det sørlige Libanon om å flykte nordover. De skal inn i landet for fullt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israel fortsetter i dag angrepene på mål i Libanon. De beordrer nå alle som er igjen i sørlige Libanon til å flykte øyeblikkelig. Nyhetsbyrået AP forteller at Israel nå skal inn i det sørlige Libanon og etablere en frontlinje mot nord.


Hundre tusener på flukt

Til nå er 330 libanesere og 32 israelere døde. Fra sør strømmer folk til skoler og hoteller i nord. Hele landsbyer er isolerte fra omverdenen etter luftangrep, og innbyggere må flykte over fjellene til fots.

Den britiske avisen Times Online forteller at det bor om lag 250.000 i området rundt byen Tyr, som nå angripes av Israel.

Etter ti dager med luftangrep har over halvparten flyktet nordover. Israels nye utspill har sendt ytterlige tusener på flukt.

Humanitær katastrofe

FNs generalsekretær Kofi Annan advarte i går om en humanitær katastrofe i Libanon, og ba om en øyeblikkelig våpenhvile.

Annan kritiserte Israel for \'unødvendig maktbruk\' og Hizbollah for å holde \'en hel nasjon som gissel\' med deres kidnapping av to israelske soldater i forrige uke.

Nye angrep: Israels statsminister Ehud Olmert fortsetter angrepene på Libanon. Foto: SCANPIX-GUY ASSAYAG
Nye angrep: Israels statsminister Ehud Olmert fortsetter angrepene på Libanon. Foto: SCANPIX-GUY ASSAYAG Vis mer

Lederen av Hizbollah, Sheik Hassan Nasrallah fortalte i går den arabiske tv kanalen Al-Jazeera at de to soldatene ikke vil løslates med mindre en avtale om gjensidig løslatelse blir bestemt. Uten en avtale som denne sier Nasrallah en utlevering er uaktuell. - Selv om hele universet er imot oss.

image: - Dra nordover øyeblikkelig