Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dra til Moss ... for en svømmetur!

Brennmaneter og motstrøm stoppet ikke Kathrine Hov (20) og Kristin Johnsen (30) fra den over fire timer lange svømmeturen fra Moss til Horten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette har jeg drømt om å gjøre siden jeg var 16 år, sier Kristin Johnsen (30) til avisa Gjengangeren. Fredag morgen la hun og Kathrine Hov (20) ut fra kaia i Moss. Fire timer og ett kvarter brukte jentene fra Horten Svømmeklubb på å krysse fjorden.

Kom ut av kurs

- Det var fryktelig kaldt og mye bølger, og det regnet og blåste det kraftig, sier Kristin.

Bølgene slo skarpt over skuldrene deres, men da var det for seint å snu. Den største overraskelsen fikk de da de passerte nordspissen av Bastøya. Kraftig strøm trakk dem innover i fjorden. De kom ut av kurs og havnet nord for Karljohansvern, en omvei på to- tre kilometer.

Kathrine fikk et ublidt møte med en brennmanet som strøk langs beina hennes.

- Jeg holdt på å svømme på et par til, men kom meg heldigvis unna, sier hun.

Jentene hadde to følgebåter, og Bastøfergene var varslet.

Familien protesterte

Jentene hadde tre uker med lange svømmeturer, før de la i vei.

- Familien forsøkte med en del protester. De fryktet båter og strømmen. Etter hvert skjønte de det ikke nyttet å protestere, sier Kristin.

- Mamma var ikke så veldig fornøyd med at vi skulle gjøre dette, men nå er de litt stolte, sier Kathrine.

Kalde og slitne var jentene glade da de endelig kunne gå i land.

- Jeg vet ikke om jeg vil gjøre det en gang til. Da blir det i så fall for å sette tidsrekord. Og da blir det i juli når vannet er varmere, sier Johnsen.

- Akkurat nå har jeg ikke så veldig lyst til å gjøre det igjen. Da vi kom i land, var jeg så sliten at jeg måtte sette meg. Armene var så stive at jeg ikke klarte å reise meg igjen, sier Hov.

SVØMMEBRAGD: - Det ble etter hvert veldig kaldt å svømme så lenge i vannet, men å bruke våtdrakt er juks, sier Kathrine Hov (20). Sammen med venninnen Kristin Johnsen (30) svømte hun fredag fra Moss til Horten og brukte fire timer og ett kvarter.