Dra til sjøs og skål!

Det blir ingen ny båtpromillegrense på 0,8 denne sommeren! Loven blir ikke godkjent av kongen før ferien. Ingen vet hvor streng straffen skal være og politiet mangler måleapparater til å ta promillebåtførerne. Dermed blir alt ved det gamle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et titall dødsulykker i forbindelse med småbåtbruk hvert år og stadig flere store og raske båter på sjøen, førte til at Stortinget i mai vedtok en ny promillegrense på 0,8 for fritidsbåtførere. Regjeringen glemte imidlertid å sørge for at loven ble godkjent av kongen før sommeren, dermed blir det ingenting av den nye promillegrensen denne båtsesongen.

- Det er ingen konkrete planer om å legge fram loven for Kongen i statsråd, sier Rolf Troll Andersen ved Justisdepartementets lovavdeling. Andersen bekrefter overfor Dagbladet at så lenge saken ikke er fremmet til nå, er det svært lite som tyder på at det kommer til å skje på denne siden av sommeren.

Ukjent straff

- Hva blir straffen for den som bryter den nye promillebestemmelsen, når den en eller annen gang trer i kraft?

- Jeg vet ikke. Det er det opptil domstolene å avgjøre. Vi regner med at det vil bli dannet en presedens etter hvert.

- Båttype, værforhold, trafikkforhold og motorkraft vil være med å bestemme straffen, som har en ramme på bøter eller fengsel inntil ett år. Teoretisk kan man også fradømmes retten til å føre båt. Men det er vel ikke lett å gjennomføre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer