«Dra tilbake til Kina»

Massemorder Cho Seng-Hui ble mobbet på skolen, ifølge gamle klassekamerater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BLACKSBURG/OSLO: (Dagbladet.no): Tidligere klassekamerater av massedrapsmannen Cho Seng-Hui sier han ble mobbet av studentene på Virginia Tech. De gjorde narr av at han var sjenert og av at han pratet rart, skriver AP.

Chris Davids, en av studentene på Virginia Tech, gikk ut av videregående sammen med Cho i 2003. Han minnes at den sørkoreanske studenten nesten aldri åpnet munnen og ignorerte alle som forsøkte å holde en samtale med han.

Davids forteller om en engelsktime der læreren ba studentene om å lese høyt for klassen. Da det var Chos tur til å lese, satt han bare stille og så ned i pulten.

- Ikke før læreren truet med å stryke ham, begynte han å lese. Han leste med en rar, dyp stemme så det hørtes ut som om han hadde noe i munnen, sier Davids.

- Med en gang han begynte å lese startet hele klassen å le av han og peke på han mens de sa «dra tilbake til Kina», fortsetter han.

- De var slemme mot han

Stephanie Roberts (22) gikk i avgangsklassen til Cho på Westfield High. Hun sier hun ikke selv var vitne til at noen ertet han.

- Jeg husker han bare som en sjenert gutt som ikke likte å snakke med noen. Jeg tror mange følte at det kanskje var på grunn av språket, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Dra tilbake til Kina»

Men venner av Roberts som gikk sammen med Cho på ungdomsskolen, har fortalt henne at de husker at han ble mobbet der.

- Det var noen som var veldig slemme mot han. De kunne dytte ham ned og le av ham. Ettersom han ikke kunne så godt engelsk, lo de av han.

Også Regan Wilder (21), som tok mange av de samme fagene som Cho på videregående, beskriver han som en gutt som alltid gikk med hodet ned og aldri pratet.

- Når han åpnet munnen, var det med en mutt stemme, akkurat som om han hvisket, sier hun.

- Lærerne ga opp

Wilder forteller om en spansktime der studentene måtte svare på noen spørsmål på opptak. De andre studentene var så nysgjerrige på hvordan Cho hørtes ut når han pratet, og de ventet ivrig på at læreren skulle spille hans kassett.

Lærerne prøvde så godt de kunne å få Cho til å delta på videregående, husker Wilder. Men han bare hevet på skuldrene eller ga korte svar.

- Jeg tror det kom til et punkt der lærerne ga opp fordi de innså at han ikke kom til å komme ut av skallet sitt, sier hun.

-JEG DØR SOM JESUS KRISTUS: Cho Seng-Hui sendte inn bilder og video av seg selv til tv-kanalen NBC. Foto: NBC NEWS / AP
-JEG DØR SOM JESUS KRISTUS: Cho Seng-Hui sendte inn bilder og video av seg selv til tv-kanalen NBC. Foto: NBC NEWS / AP Vis mer

- Jeg prøvde alltid å få øyekontakt med han, men han så alltid rett gjennom deg som om du ikke var der.

Personlighetsprofilen til Cho begynner å falle på plass, men det er fortsatt et mysterium hvorfor han drepte 32 personer i blodbadet på Virgina Tech.

Midt i dramaet tok Cho seg en tur på postkontoret og sendte en pakke med video, tekst og bilder til tv-stasjonen NBC. I videoen ytrer han sitt hat mot rike mennesker og personer han mener har ødelagt livet hans.

Politiet hadde videoene

Politiet sa i dag at de allerede hadde funnet drapsmannens videoer, men at de hadde holdt det skjult.

Politiets pressetalsmann, Steven Flaherty fra Virginia State Police, kritiserte media og NBC spesielt, for at kanalen publiserte opptakene drapsmannen sendte i posten før han drepte 30 mennesker i Norris Hall på mandag.

- Jeg bare misliker at mange mennesker som ikke er vant med å slike bilder, måtte se det, sa han.

I dag holdt universitetets pressetalsmann pressekonferanse i Blacksburg i Virginia. Han leste opp nye navn blant de 32 drepte lærerne og studentene.

Universitetet har bestemt at studentene som ble drept, skal få deres eksamensbevis for de fagene de studerte, noe flere av de etterlatte har ytret ønske om.

Neste mandag starter undervisningen opp igjen, men flere studenter har reist hjem fordi de ikke orker å være i Blacksburg.

MINNESTUND: Studenter ved Wilkes University hedrer de drepte studentene på Virginia Tech.
TIL MINNE OM DE DREPTE: Blomster til minne om et av de drepte ofrene, Caitlin Hammaren (19).