Bekymret:  Den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi mener lave renter over tid er en trussel. AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
Bekymret: Den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi mener lave renter over tid er en trussel. AFP PHOTO / DANIEL ROLANDVis mer

Draghi: - Lave renter over lengre tid er en trussel

ESBs sentralbanksjef Mario Draghi er bekymret over konsekvensene av lave renter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar): I en tale som sentralbanksjef Mario Draghi i ESB har holdt fredag kom det frem at han er bekymret for trusselen lave renter utgjør over lengre tidsperioder.

Tre områder Draghi trakk frem at trusselen er tredelt, og at den rammer sparing, finansiell stabilitet og økonomiske reformer.

- En bekymring er at lave renter eroderer vekk folks sparepenger. En annen bekymring er at lave renter vil true den finansielle stabiliteten, mens en tredje er at det gir regjeringer færre insentiver for å endre politikken, sa Draghi.

Europeisk samarbeid Han understreket også viktigheten av at landene i eurosonen er nødt til å styrke rammerverket for økonomisk styring, og at dette er en god grunn til økt europeisk samarbeid.

- For å opprettholde de riktige insentivene for økonomisk politikk, må rammene for den økonomiske styringen styrkes. Viktige steg for å øke budsjettdisiplinen er allerede gjort, men flere land ligger lengre bak når det kommer til implementring av strukturelle reformer. Det er derfor på høy tid at vi setter dette området under tettere europeisk styring.

Den europeiske sentralbanken (ESB) handler i tråd med sitt mandat for eurosonen som helhet.

Draghi gjør det klart at sentralbanken vil offentliggjøre parameterne for stresstestene og gjennomgangene av bankenes balanse de skal gjennomføre i slutten av januar.

Flere nyheter Bjerke vil ha tiltak for unge boligkjøpere
Siv Jensen advarer mot rentehopp
Småsparere mot BNbank i prinsippsak