Dragkamp om eiendomsskatt

Selvsagt skal vi diskutere eiendomsskatten, sier SV og MDG. - Helt uaktuelt å fire, sier Raymond Johansen (Ap).

SELVBILDE: Byrådsrederkanidat Raymond Johansen (Ap) leder an når han og de kommende mulige samarbeidspartnerne, Marianne Borgen (SV) og Lan Marie Nguyen Berg (MDG) foreviger seg selv i starten av forhandlingene for å komme fram til en byrådserklæring. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SELVBILDE: Byrådsrederkanidat Raymond Johansen (Ap) leder an når han og de kommende mulige samarbeidspartnerne, Marianne Borgen (SV) og Lan Marie Nguyen Berg (MDG) foreviger seg selv i starten av forhandlingene for å komme fram til en byrådserklæring. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag møttes SV, MDG og Arbeiderpartiet til de første samtalene for å forhandle fram en byrådserklæring til et rødt og grønt byråd i Oslo.Både Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og Marianne Borgen (SV) er tydelig på at nå skal det forhandles om eiendomsskatt.

- Vi har vår egen modell for eiendomsskatt, og vil gå inn i forhandlingene med den, sier Berg.

- Eiendomsskatt er på bordet. Dette skal vi forhandle om nå, sier Marianne Borgen (SV).

Men før valget garanterte Raymond Johansen velgerne at at nytt byråd i Oslo vil innføre Ap´s modell for eiendomsskatt. Deres forslag innebærer et bunnfradrag fra beregnet markedsverdi på fire millioner kroner. SV og MDG er enige om at bunnfradraget bør være på tre millioner kroner. Får de to minste partiene viljen sin vil det bli skrevet ut eiendomsskatt på langt flere Oslo-boliger enn Ap har lovet. De har sagt at deres modell vil gi eiendomsskatt til 22 prosent av husholdningene - de med de dyreste boligene.

Ligger fast Raymond Johansen (Ap) avviser fullstendig å forhandle om eiendomsskatt.

- Det er ikke noe annet enn vår modell som ligger på bordet her inne. Det kommer jeg til å være veldig tydelig på, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer