Dragkamp om mobilt hovedkontor

- Dersom Telia-Telenors mobilsatsing legges til Sverige, vil det svekke Norge som industrinasjon. Det mener Per Morten Vigtel, hjernen bak IT Fornebu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenors mobilvirksomhet er også tiltenkt rollen som IT-fyrtårn på Fornebu, og hvis hovedkontoret legges til Sverige, vil det bli et veldig tap for det framtidige kompetansesenteret, tror Vigtel.

Den neste tele-landskampen mellom Norge og Sverige kommer til å gjelde plasseringen av Telia-Telenors hovedkontorer, og det heteste stridseplet kan bli lokaliseringen av selskapets mobilhovedkvarter.

Ifølge Vigtel, topplobbyist og prosjektleder for IT-senteret på Fornebu, dreier kampen seg ikke bare om nasjonal prestisje, men om reell industriell makt.

Lokomotiv

- Telenor og Norge har sjansen til å spille lokomotivrollen på verdensbasis på dette feltet. For å bygge opp ny industri må vi satse på våre kompetansefortrinn, og det er bare slik vi kan trekke inn særdeles viktig kompetanse og teknologi fra andre land. Dette vil gi store ringvirkninger som kan bety mye for framtidig industriell utvikling, sier Vigtel.

- Jeg håper Telenor og staten står rake i ryggen i denne saken. Ellers gir de fra seg et viktig industrielt kort som vil bety mye i framtida.

Brannfakkel

Men svenskene vil være minst like innstilt på å sikre seg kontrollen over mobilsatsingen. Allerede på telekjempens styremøte 2. november kan det hende at man må ta stilling til dette stridsspørsmålet. Og hvis norske og svenske styrerepresentanter ikke klarer å bli enige, havner saken på bordene til samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll og næringsminister Rosengren. Da er det klart for nye runder i såpeoperaen.