Dragkamp om skatte- økning

Til helga møtes regjeringen for å avgjøre hvem som skal rammes av skattesjokket. Den siste store budsjettkonferansen vil bli preget av en kraftig dragkamp om doseringen av skatte- og avgiftsøkninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Løsningen kan bli ulike typer fradrag som skal kompensere for skatteskjerpelsene. Men hvem som rammes, og hvordan, blir først klart når Stortinget har vedtatt statsbudsjettet seinere i høst. Ifølge ekspertene vil ikke skatteskjerpelsene bety noen innstramming hvis de ikke rammer den store hop av alminnelige lønnsinntekter.

«Sosial profil»

- Ved skatteskjerpelsene vil vi legge vekt på en sosial profil. Vi vil legge betydelig arbeid i å unngå å legge stein til byrden for de som allerede er rammet av renteøkninger, sier KrFs parlamentariske leder Einar Steensnæs til Dagbladet.

  Hva som ligger bak de kronglete og kryptiske formuleringene får vi kanskje først vite når statsbudsjettet legges fram 5. oktober.

  Når regjeringen varsler økt skatt, satser den på støtte fra Arbeiderpartiet. Nå sier Ap at de går mot skatteskjerpelser som rammer vanlige folk. Dermed er det usikkert om sentrumsregjeringen kan får støtte fra det eneste hold i Stortinget som kan hjelpe den med det.

  Arbeiderpartiet vil:

 Gjeninnføre rederiskatten.

 Fjerne aksjerabattene ved salg av aksjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer