Drakamp om budsjettet

Drakampen om statsbudsjettet pågikk i hele dag mellom regjeringspartiene, KrF, Sp og Venstre, og Høyre og Frp. Etter to møter mellom de fem partiene, ønsket regjeringspartiene å forhandle med Høyre og Frp hver for seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Finanskomiteens leder, Lars Gunnar Lie (KrF) bekrefter at det er avstand mellom Høyre og Frps synspunkter etter at regjeringspartiene la fram sitt forhandlingstilbud.

- Nå har vi fått orientering tilbake fram dem og det er en avstand, sa Lie.

Venstres Terje Johansen bekrefter at det ikke er noe overraskende i utviklingen så langt. Regjeringspartiene har ennå ikke tatt stilling til hvilke at de to partiene Høyre eller Frp de vil forhandle med først. Det vil bli avklart senere på kvelden.

Kontantstøtten klar

Det er allerede klart at regjeringen får flertall for sitt forslag om å innføre kontantstøtte for småbarnsfamilier fra 1. august neste år. Støtten gjelder barn mellom 1 og 2 år. Men partiene er ikke enige om hvordan reformen, som vil koste 760 millioner kroner neste år, skal finansieres.

- Kontantstøtten er vi enige om hele veien, sier Per-Kristian Foss (H).

Oljeinntektene

Uenigheten mellom Høyre og Frp dreier seg i første rekke om hvor ekspansivt budsjettet skal være. Frp ser i motsetning til Høyre ikke noe problem i å bruke mer av oljeinntektene. De to partiene har også ulike oppfatninger av om skatte- og avgiftsøkninger kan aksepteres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer