Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drakk alkohol før voldtekten

Amerikansk soldat i Irak risikerer dødsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En amerikansk eks-soldat ble i går tiltalt for å ha voldtatt og drept en ung kvinne - og for å ha drept tre av familiemedlemmene hennes i familiens hjem like sør for Baghdad i mars i år. Flere andre soldater etterforskes for å ha tatt del i ugjerningen, opplyser amerikanske tiltalemyndigheter ifølge Washington Post.

Kvinnen skal ifølge naboer ha vært redd for soldatene, som var utstasjonert ved en veisperring 70 meter fra familiens hjem. Få dager før ugjerningen skjedde, sa kvinnen til moren at soldatene gjorde tilnærminger mot henne.

Ifølge amerikanske myndigheter var kvinnen 20 år gammel, men naboene og irakisk sykehuspersonell opplyser at hun var 15.

En gruppe soldater skal i lengre tid ha diskutert å voldta kvinnen, og 12. mars ble planen ifølge tiltalen satt ut i live. Den tiltalte og to andre soldater drakk alkohol, ikledde seg svarte klær og tok med seg tre M4 rifler og en pistol til familiens bolig. To andre soldater slo følge med gruppen - den ene voktet radioen ved trafikksperringen og den andre holdt vakt ved boligens inngangsdør.

Inne i huset truet den tiltalte de tre familiemedlemmene inn i et rom ved hjelp av en AK-47 han fant i boligen. De tre personene, som ifølge sykehusdokumenter var 45, 34 og 5 år gamle, ble deretter skutt.

- Jeg drepte dem, de er alle døde, sa den tiltale da han returnerte til oppholdsrommet, ifølge tiltalen. Han og en annen soldat gjennomførte deretter voldtekten av kvinnen før hun ble drept med to eller tre skudd mot hodet. Til slutt satte soldatene fyr på liket - i et forsøk på å skjule ugjerningen.

Planen fungerte oppskriftsmessig - inntil i forrige måned, da to medlemmer i troppen ble kidnappet og halshugget av irakiske opprørere. I møter med en psykolog avslørte flere soldater hendelsen som hadde funnet sted to måneder i forveien.

Den tiltalte ble dimitert fra tjenesten med «personlighetsforstyrrelser» før myndighetene ble klar over den påståtte ugjeringen. Fredag ble han arrestert i bestemorens bolig i Nord-Carolina og tiltalt for ugjerningen. Han risikerer dødsstraff om han blir kjent skyldig.

RISIKERER DØDEN: Dette bildet fra i går viser US Marshals som eskorterer den tiltalte 21-åringen ut av den føderale rettsbygningen i Charlotte i North Carolina.