Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stella Mwangi tiltalt for promillekjøring

- Drakk en halv flaske whisky på toalett på neglesalong

Artisten Stella Mwangi sier hun drakk alkohol etter at hun hadde kjørt bil.

NEKTER FYLLEKJØRING: Politiet mener Stella Mwangi påførte flere biler skade og at hun promillekjørte. Hun nekter for dette. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NEKTER FYLLEKJØRING: Politiet mener Stella Mwangi påførte flere biler skade og at hun promillekjørte. Hun nekter for dette. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kjente norske artisten Stella Mwangi (31) møter i dag i Oslo tingrett, tiltalt for promillekjøring og forulemping av offentlig tjenestemann.

Mwangi nekter straffskyld etter tiltalen for forholdet som skjedde i fjor høst. Hun er uenig i tiltalen i sin helhet, sier hun i retten.

- Jeg ville aldri kjørt full. Jeg mistet pappaen min i en trafikkulykke, og ville aldri satt andre i fare. Jeg ville i hvert fall aldri ha stukket av om det var noe som skjedde, sier Mwangi i retten.

Dersom Mwangi blir dømt etter tiltalen, vil utgangspunktet for straffen vanligvis være 21 dagers fengsel, viser Dagbladets gjennomgang av 1118 promilledommer. Mwangi sier hun er villig til å gjennomføre samfunnsstraff dersom hun blir dømt.

- Krasjet luksusbil

Hun forklarte seg i formiddag om hendelsen på ettermiddagen 29. september da hun ifølge tiltalen skal ha krasjet inn i flere en eller flere biler med sin Mercedes. Ifølge tiltalen skal hun også ha forulempet politibetjenter ved å kalle dem rasister da de skulle ta blodprøve av henne.

Blodprøver av den kjente artisten og tidligere Melodi Grand Prix-deltakeren viste en promille på 2,22 omkring to timer etter kjøringen. Mwangi hevder hun ikke hadde drukket før ulykken.

PARTER: Aktor Marita Hagen (t.v.) og Mwangis forsvarer Silje Elisabeth Steenvaag. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
PARTER: Aktor Marita Hagen (t.v.) og Mwangis forsvarer Silje Elisabeth Steenvaag. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Hun forklarte seg i detalj om høstdagen i fjor. Ifølge Mwangi hadde hun stått opp 09.30, før hun jobbet en time på PC-en. Ifølge artisten skulle hun planlegge jente- og partyhelg denne fredagen og bestilte seg time på en neglesalong i Torggata i Oslo.

- En venninne skulle låne bilen, så jeg kjørte hjemmefra på Kløfta. Det er en tur på cirka 30 minutter, forklarer Mwangi.

- Så ingen skraper

Ifølge henne skal en eldre mann ha begynt å veive med armene da hun skulle parkere i Oslo.

- Han veivet med armene som at jeg ikke kunne parkere og sa jeg hadde krasjet i ham. Jeg skjønte ikke hvor, og vi begynte å se etter skader. Han sa han skulle ringe politi før han kjørte av gårde, forklarer artisten.

Mwangi sier hun deretter sa til personene på stedet at de måtte bli enige om hvordan de skulle ordne opp i saken. Mwangi sier hun ikke så noen riper eller skrammer på noen biler. Hun sier også at hun fortalte personene på stedet at hun hadde en time hos neglesalong og at de visste hvor de kunne finne henne.

- Jeg tenkte ikke det var noe stor greie. Jeg ble satt ut av den situasjonen.

- Veldig sint

Et vitne som ifølge tiltalen skal ha fått ei ripe i bilen på grunn av Mwangis kjøring, vitnet i retten i dag.

- Jeg ringte politiet. Jeg mener hun kjørte i bilen min og at hun var beruset. Det luktet alkohol av henne. Det fortalte jeg politiet, sier han.

Han sier det var en liten ripe i hans egen bil, en BMW X3.

- Hun var ganske pågående og veldig sint. Hun skulle slåss og kalte meg rasist, sier han i retten.

Flere vitner er kalt inn i Oslo tingrett i dag.

- Halv flaske whisky

Ifølge Mwangi gikk hun på et toalett i neglesalongen der hun hadde time.

- Det er et speil og en vask der. Jeg begynte å ordne meg. Jeg hadde en halv flaske whisky som jeg skulle blande med cola. Jeg begynte å vorse så jeg skulle komme i partyhumør mens jeg ordna meg. Jeg stæsja meg og begynte å vorse, sier artisten.

På oppfølgingsspørsmål fra tingrettsdommer Kristin Slørdal Hjorth, sier Mwangi at det var snakk om en halvfull helflaske Jack Daniel's whisky, og at denne ble utblandet med cola. Hun sier hun drakk hele denne flaska og at hun drakk rett fra flaska. Hun omtaler drikkingen på toalettet som spontan, fordi hun ville komme i humør og fordi hun skal ha vært satt ut av hendelsen da hun skulle parkere.

På spørsmål fra aktor Marita Hagen, sier Mwangi at hun hadde drukket kvelden før fram til rundt klokka 22, men at hun følte seg helt fin da hun kjørte fra Kløfta morgenen etter.

- Da jeg hadde vært på badet, stelt meg og drukket, kom jeg ned i salongen. De var klare for meg, og jeg hadde ei flaske Tuborg i sekken min som jeg spurte om jeg kunne ta. Jeg drakk den og koste meg. Jeg pratet i telefon under behandlingen før jeg betalte for meg og dro, forklarer hun.

- Brisen og god form

Hun sier hun følte seg i god form og brisen etter å ha drukket i salongen.

Ifølge Mwangi hadde hun negletime 12.30 den dagen, men politiet fikk først melding om hendelsen da hun skal ha krasjet rund 13.25. Artisten står imidlertid på forklaringen om at timen hennes var 12.30.

Mwangi ble pågrepet da hun kom tilbake til den parkerte bilen sin rundt 14.50.

- Da jeg var to-tre meter unna bilen, kjenner jeg noen kommer bak meg og tar armen min hardt. Jeg snur meg og ser det er to politimenn. Det var en med asiatisk bakgrunn og en norsk. De sier: «du skal bli med oss» før jeg rekker å si noe, sier Mwangi.

- Begynte å le

- Jeg fikk på håndjern før jeg satt meg i bilen. Jeg begynte å le. Jeg tror det er skjult kamera. Jeg begynner å le og sier «hva er det som skjer»? Det tar en stund før de svarer, og jeg tror vennene mine står bak dette her og begynner å rope ut navnet på vennene mine i bilen.

- Politiet sier til slutt jeg har vært med i en trafikkulykke, forklarer Mwangi.

Hun blir dermed tatt med til politihuset på Grønland.

- Jeg har vondt, de behandler meg hardhendt og vil ikke fortelle hva jeg har vært med på, hevder Mwangi.

- Kraftig motverge

Ifølge tiltalen skal hun ha skreket og kjeftet på en av politimennene og satt seg kraftig til motverge.

- Jeg hadde bare på meg en hettegenser og ingenting under. De tar meg med tvang mens jeg griner. Legen tar flere stikk for å finne blodårer, sier Mwangi om da hun skulle ta blodprøve. Hun hevder også hun har sprøyteskrekk.

Mwangi hevder at hun ble dyttet inn mot et gjerde på politihuset, tatt kvelertak på før hun ble lagt i bakken. Politimennene skal da ha lagt seg oppå henne.

- Det gjorde veldig vondt å ha de oppå meg. Jeg fikk problemer med å puste, sier hun.

Nekter for rasisme

Ifølge tiltalen ropte hun at politibetjentene som skulle ta blodprøve av henne var rasister. Mwangi sier dette skjedde utenfor politihuset.

Ifølge Mwangi skal politimennene tidlig under hendelsen ha sagt: «vi er så drit lei dere».

- Hvem dere? spurte jeg, før de svarte: «dere artister, dere tror dere kan gjøre hva dere vil».

Hun nekter for å ha kalt politibetjentene for rasister i etterkant.

- Utenfor politihuset spurte jeg: «Har dette noe å gjøre med at jeg er afrikansk artist? Har dette noe med rasisme å gjøre?». Jeg ville få svar fra dem. Jeg har opplevd mye rasisme opp gjennom, hevder artisten.

Politibetjentene vil vitne i Oslo tingrett seinere i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!