Colosseum i Roma

Drakk øl her - må punge ut

De to amerikanske turistene skulle bare nyte en øl på Colosseum. Det skulle de ikke ha gjort.

COLOSSEUM: Amfiteateret Colosseum i Roma er en kjent turistdestinasjon, men det er ikke lov til å tilbringe natta der. Foto: AP / Alessandra Tarantino / NTB
COLOSSEUM: Amfiteateret Colosseum i Roma er en kjent turistdestinasjon, men det er ikke lov til å tilbringe natta der. Foto: AP / Alessandra Tarantino / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De to amerikanerne skulle bare ha seg en øl i morgentimene, men endte opp med en klekkelig bot i stedet.

Snek seg inn

Tidligere denne uka endte de to turistene nemlig opp med det som kanskje er den dyreste drikkeregningen i Romas historie, ifølge CNN.

Og det skyldes slett ikke dyre, europeiske ølpriser.

Sammen skal de to, som er 24 og 25 år, ha sneket seg inn på amfiteateret Colosseum mandag morgen. Planen skal ha vært å nyte en øl.

De ble observert av forbipasserende mens de satt på den andre ringen i den gamle gladiatorarenaen ved 05.30-tida lokal tid, opplyser The Guardian.

Men det er altså forbudt å ta seg inn på Colosseum på nattetid.

Tatt på fersken

De to amerikanerne ble tatt på fersken av det italienske politiet og skal deretter ha innrømmet at de hadde tatt seg inn ulovlig.

«Vi tar oss bare en øl», skal inntrengerne ha sagt til politiet, ifølge The Guardian, som gjengir italiensk presse.

NON STOP: EN mann ble nok greit stressa da han snublet med en elefant jagende etter seg. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

Dermed ble de forelagt en bot på 800 euro, eller 7941 kroner.

De to amerikanerne er ikke blitt navngitt av det italienske politiet.

Colosseum var antikkens største amfiteater for dyre- og gladiatorkamper. Disse pågikk til helt innpå 500-tallet, ifølge Wikipedia.

Strengt forbudt

Å gjøre skade på det 2000 år gamle byggverket er strengt forbudt, og kan straffes med inntil ett år i fengsel og en bot på 2000 euro, eller nesten 20 000 kroner, opplyser The Guardian.

Det henger advarsler om dette rundt omkring inne på området. Men det er det altså ikke alle turister som får med seg.

Ifølge den britiske avisa skal det være en god del turister som oppfører seg dårlig, og Colosseum skal ofte være et mål for slik oppførsel.

NÆRE PÅ: Denne skumle hendelsen ble fanget av en turist ved Panama Beach i Florida i USA. Video: Viralhog. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

I september i fjor skal en 32-årig mann fra Irland ha blitt tatt på fersken mens han bruke en metallgjenstand til å skjære inn initialene sine på en pilar i første etasje av amfiteateret.

Mer vanlig før

En måned seinere ble ei 14 år gammel jente fra Tyskland ble tatt for å gjøre akkurat det samme. Avisa gjør det likevel klart at slike hendelser var mye mer vanlige før coronapandemien.

Amfiteateret er en av verdens mest besøke turistattraksjoner, og trakk om lag 7,6 millioner besøkende i 2019, ifølge CNN.

Ifølge Store norske leksikon rommet arenaen 50 000 tilskuere.

Bygget ble påbegynt av keiser Vespasian etter år 70, og fullført under sønnene Titus og Domitian. En formell innvielse fant sted under Titus i år 80.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer