Drakk øl mens han kjørte over 200 km/t i amfetaminrus

Den tiltalte 28-åringen som kjørte ned og drepte politimannen Børge Ivarsen forklarer seg i Aust-Agder Tingrett.

FORKLARER SEG:Tiltalte forklarer seg i retten. Her sammen med sin forsvarer Thor Bache-Wiig. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet.
FORKLARER SEG:Tiltalte forklarer seg i retten. Her sammen med sin forsvarer Thor Bache-Wiig. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
ARENDAL (Dagbladet): 28-åringen som står tiltalt for å ha kjørt ned og drept politimannen Børge Ivarsen ved Grimstadporten 4. mars i år, erkjente seg skyldig i uaktsomt drap etter tiltalen i Aust-Agder Tingrett i dag.

Her er hans forklaring i retten.

- Turen fra Drammen til Arendal gikk fort. Jeg fylte bensin utenfor Arendal og stakk fra stedet. Før jeg kom til Arendal, var jeg innom en kompis og fikk hasj og blåvalium. Så kjørte jeg til Arendal og besøkte noen som fikset amfetamin og noe øl.

- Over 200 på speedometeret - Så bestemte jeg meg for å hente noen ting som lå hos noen i Kristiansand. Husker en bil som lå bak, men  ikke klar over at det var politibil før jeg hørte sirenen. Fikk for meg at de visste at jeg hadde ranet til meg bilen og stakk av. Så på speedometeret at det lå på over 200 kilometer en stund.

- Så fikk jeg øye på politibilsperringen, og måtte legge meg over i andre kjørefelt for ikke å kjøre rett på. Jeg husker en mørk person og et bein som kom opp. Bilen snurret to ganger.Så husker jeg at jeg kjørte videre.

- Husker en politibil kom i mot meg i Kristiansand. Kjørte i grøfta og ble arrestert. På sykehuset merket jeg smerter, men det var visst ikke alvorlig. Var i sjokk og fikk flashback av det jeg husket.

Tiltalte beklaget overfor de pårørende for det som har skjedd.

Amfetamin og alkohol hele veien
At han ikke husker klart alle detaljer forklarer han med inntaket av amfetamin, samt at han drakk alkohol hele tiden under kjøreturen. Han husker ikke hvor mange øl.

De øvrige 13 tiltalepunktene som er reist mot mannen husker han lite eller ikke noe av.

- Må se på politiet Forsvarer Thor Bache-Wiig vil trolig arbeide iherdig for å få redusert både skyldsspørsmålet og straffeutmålingen ved å peke på politiets handlingsmønster.

-Ja, jeg vil si det er helt avgjørende for både straffeutmåling og skyld, sier Bache-Wiig.

Bache-Wiig forteller også at han er nødt til å gå løs på punktet om politiet også kan lastes.

I rettssalen understreket forsvareren at han er klar over dette kan være smertelig, men at det er nødvendig.