Var sekunder unna døden:

Drakk opptil 10 flasker vin om dagen

Etter en overdose som nesten tok livet hennes, innså Alysia at hun hadde et problem.

FIKK PROBLEMER: Alysia Magen (33) gikk langt og lenge før hun skjønte at drikkinga var problematisk. Foto: Jam Press.
FIKK PROBLEMER: Alysia Magen (33) gikk langt og lenge før hun skjønte at drikkinga var problematisk. Foto: Jam Press. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En velkjent modell og US Air Force-veteran forteller åpent om hvordan hun bak en overflatisk Instagram-fasade var en knapt fungerende alkoholiker - og at hun drakk opptil 10 flasker vin om dagen.

- Jeg var sekunder unna å dø, sier hun til nyhetsbyrået Jam Press.

Drakk fra morgen til kveld

Tar du en sveip gjennom Alysia Magens Instagram, hvor det florerer av lettkledde bilder og hvite Miami-strender, er det lite som vitner om et miserabelt bakteppe. For sine 1,5 millioner følgere deler hun daglig innhold fra hverdagslivet.

Men for den nå 33 år gamle kvinnen har mye stått på spill. Det er bare et lite halvår siden Alysia var på bunnen av livet - og på bunnen av vinflaska.

Alysia skal ha drukket vin fra morgen til kveld, og supplert med brennevin. Dette for å lindre traumer og indre sorger fra fortida hennes, forteller hun til New York Post.

Selv forsto ikke modellen at hun hadde et problem. Hun kunne våkne om morgenen, skjelvende med abstinenser, og tenke at det var et panikkanfall.

Så drakk hun igjen for å roe nervene.

Blokkerte smertene

Alysias drikking skal ha begynt allerede i militæret. Da hun ble degradert for å ha delt utfordrende bilder av seg selv i sosiale medier med uniform, økte dessuten drikkinga betraktelig.

Hun hevder å ha blitt sosialt utstøtt etter dette skjedde, og tilbrakte de siste månedene i militæret i det hun kaller en «smertefull isolasjon».

I 2017 dimmet hun, og viet livet sitt heretter til sosiale medier. Hun skulle bli influenser på heltid.

Karrieren skøyt fort fart. Med oppmerksomheten kom imidlertid glam og store fester, som førte med seg hyppig bruk av alkohol og andre rusmidler.

Den unge kvinnen drakk, snortet kokain og flyttet grenser.

En kveld sa det imidlertid stopp, da hun tok en overdose blandet med alkohol.

- 10 sekunder seinere på sykehuset og jeg hadde dødd, sier Alysia til NY post. Det var det legene hadde fortalt henne da hun våknet.

GIKK GALT: Etter lang tid i rus, gikk det galt for Alyisa. Foto: Jam Press.
GIKK GALT: Etter lang tid i rus, gikk det galt for Alyisa. Foto: Jam Press. Vis mer

Alysia sier hun var bokstavelig talt sekunder fra døden, men at det ikke brydde henne det minste.

Hun hadde mistet all interesse for å leve, og brukte rusmidler for å blokkere smertene.

Det er dessuten ikke lett å komme seg ut av et rushelvete grunnet miljøet, ifølge modellen. Hun mener ingen i et slikt miljø ønsker noe godt for noen.

Født på ny

Etter hvert som tida gikk ble Alysia sykere og sykere. Hun hadde blitt til en lite fungerende alkoholiker - og var samtidig sterkt avhengig av dop.

I mars 2022 innså hun at noe måtte endres. Hun punget ut 10 000 dollar, tilsvarende 100 000 norske kroner, for en privat rehab - og la ned en iherdig innsats for å bli edru.

Seks måneder seinere følte hun seg født på ny.

Hun forteller til nyhetsbyrået Jam Press at hun tidligere hadde en hardhudet holdning om at ingenting kunne knekke henne. Nå vet hun at det er greit å være sårbar og at det er lurt å søke hjelp. Dette fremmer hun videre i sosiale medier og kanaler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer