Drakk ormevann foran Stortinget

Her drikker Fredrik Støbakk (22) et glass vann som kan sende ham på operasjonsbordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kl 12.05 drakk markedsføringsstudenten fra Oslo et glass skittent vann foran Stortinget. Ifølge Støbakk er vannet fra Sudan, og dermed skal han stå i fare for å bli smittet av den fryktede afrikanske Guineaormen.

Blir du smittet vil ormen vokse inni deg i 9 til 14 måneder før den sakte begynner å trenge ut av huden. Den kan bli opptil en meter lang, og kan bruke over åtte uker på å komme ut.

- Vi vil ha pressedekning om dette problemet, og håper å påvirke de med makt i landet til å gjøre noe med dette. Mange sudansere blir smittet av dette, og det skal relativt få midler til å gjøre noe med saken, sier Størbakk.

Den eneste med makt som møtte opp var Frp-eren Morten Høglund, som sitter i Stortingets utenrikskomite.

- Jeg ble advart mot å drikke dette på forhånd, og valgte å følge det rådet. Men jeg vil ta med meg budskapet inn i vårt arbeide med bistandsbudsjettet, ser han til Dagbladet.

Risikerer operasjon

Blir Størbakk smittet av ormen risikerer han sterke smerter. Han må antagelig på en sterk antibiotikakur, og riskerer et kirurgisk inngrep.

- Men helst bør jeg jo fjerne den slik de gjør i Sudan, der ruller de den opp på en liten pinne etterhvert som den kommer ut. Det blir mest realistisk.

Han innrømmer at det kan settes spørsmålstegn ved moralen i det han gjør.

- Men folk får mene hva de vil. Det går jo bare ut over meg selv.

Her kan du lese mer om Guinea-ormen.

FORFALLSPROTEST: - Jeg var en stor fan av Kristopher Schaus «Forfall» og ser på dette som en personlig utfordring, sier Fredrik Støbakk, som ønsker oppmerksomhet rundt Guinea-ormen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer