Drakk seg bevisstløs på vann

En student i Dallas i den amerikanske delstaten Texas måtte sendes til sykehus for pumping, etter å ha deltatt i en drikkekonkurranse. Gutten drakk verken øl, vin eller sprit, men ble rett og slett syk av for mye vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konkurransen begynte i festlig lag i studentbrorskapet Alpha Phi Alpha sist fredag kveld, skriver det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel på sine nettsider. Ut på lørdagsmorgenen falt 21-åringen i koma, og medstudentene måtte i hui og hast tilkalle ambulanse.

Legene som undersøkte den bevisstløse ungdommen, kunne ikke stille noen annen diagnose enn vannforgiftning, noe som unektelig virker nokså meningsløst. For vannet gutten drakk, var slett ikke giftig, det var bare at han fikk i seg så utrolig store mengder.

Saken var alvorlig nok, for legene måtte slå fast at pasienten hadde store mengder væske i lungene og altfor lavt saltinnhold i blodet. Ifølge Der Spiegel ble 21-åringens tilstand denne uken fortsatt beskrevet som kritisk.

Alpha Phi Alpha og de andre studentbrorskapene får nå beskjed om å skjerpe seg. De må sørge for at opptaksritualene er slik at kandidater ikke risikerer å drikke helsa av seg, det være seg på vann eller alkohol, sier talsmenn for universitetsmyndighetene i Texas.

(NTB)