- Drakk seg gjennom Falklandskrigen

Under store deler av Falklandskrigen var den tidligere jernladyen Margaret Thatcher full, hevder hennes sekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cynthia Crawford var Margaret Thatchers sekretær gjennom hennes elleve år som statsminister i Storbritannia. Med tilnavnet Jernladyen holdt Thatcher stramme tøyler under Falklandskrigen i 1982. Nå hevder Crawford at Thatcher hadde få edru gløtt under de hektiske dagene. I en ny britisk dokumentar sier Craford at sjefen trengte lite søvn, og likte en real pinne.

- Vi satt på gulvet hjemme hos henne om natta. Mot slutten av Falklandskrigen var jeg blitt avhengig av whisky og soda, forteller Crawford i programmet ifølge The Sunday Times. Ifølge sekretæren holdt Thatcher seg i gang på whisky og vitamin B-12.

Dokumentaren blir vist på britisk tv neste torsdag. Nå er ikke Thatcher det eneste statsoverhodet som har hatt usunne drikkevaner. Hennes forgjenger Winston Churchill fikk i seg store mengder whisky og champagne, gjerne inntatt i senga. Begge hadde imidlertid vett til å holde seg hjemme når de ramla på fylla. Så smart var ikke Russlands tidligere president Boris Jeltsin. TV-bildene av en snytfull Boris ivrig dirigerende et tysk ompa-orkester. Fryktelig pinlig, men Boris lot seg ikke stanse.

76 år gamle Margaret Thatcher er sykmeldt for tiden. Hun har problemer med hørselen, kortidshukommelsen og konsentrasjonsevnen, og legene har gitt henne beskjed om å hvile seg.

GLAD I EN DRAM: Lady Thatcher takket ikke nei til en whisky eller tre.