Drakk seg ihjel på studentfest

Samantha Spady (19) tømte i seg alkohol tilsvarende 30-40 øl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I løpet av ti timer drakk den 19 år gamle studenten alkohol som tilsvarer mellom 30 og 40 øl. Hun dro fra studentfest til studentfest, inntil hun måtte hjelpes i seng tidlig på morgenen. Dagen etter ble hun funnet død.

- Jeg skal bli ekstremt full, skrev hun i en epost for festingen begynte, ifølge avisa Rocky Mountain News.

Styrtet vodka

Fylleorgien begynte lørdag 4. september klokka 17.45 lokal tid. Samantha ble plukket opp av ei venninne, og ankom den første festen et kvarter seinere. Der drakk hun to øl og to tequilla, mens hun så en amerikansk fotballkamp.

I løpet av kvelden var hun til sammen innom fem andre fester.

Etter midnatt begynte hun å styrte vaniljevodka rett fra flaska.

Ved 04.30-tida om natta var Samantha så full at hun ikke klarte å gå, og to venner av Samantha hjalp henne inn på et gjesterom. Siste gang noen så henne i live var ved 05.30-tida. Da lå hun på magen på en sofa og brukte armene som pute.

Søndag klokka 18.22 ble hun funnet av en medstudent som skulle vise moren sin rundt i studenthuset. Da var 19-åringen død.

19 stevnet

Politiet i Fort Collins sier at hun hadde en promille på 4,36. Det er godt over grensa for hva som vurderes som livsfarlig.

Det ble utført omfattende tester for å se om hun hadde fått i seg andre stoffer, men ingenting ble funnet.

Aldersgrensen for å drikke alkohol i Colorado, er 21 år. 19 medstudenter er blitt stevnet for retten, for å ha gitt alkohol til en mindreårig, men ingen av dem er mistenkt i forbindelse med dødsfallet.

Ifølge Rusmiddeldirektoratet dør om lag 400 personer i Norge hvert år som følge av høyt alkoholbruk.

DØDE:</B> Samantha Spady døde av alkoholforgiftning.