Drakk sprit med prostituerte på tjenestereise

Festet etter å ha sendt asylsøkere hjem. Slapp unna med advarsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Migrationsverket i Sverige er under hardt press etter flere avsløringer av champagnefeiring og kakefest når asylsøkere blir sendt hjem, skriver Expressen.se.

Aktuellt på SVT avslørte i går hvordan to offentlige tjenestemenn drakk sprit med prostituerte under to avvisningsreiser til Mongolia.

En av mennene, som skal ha tatt med seg en ung pike opp på hotellrommet, nekter for at han har hatt sex med henne.

Bestukket etter ulvejakt

En av de svenske tjenestemennene skal også ha tatt i mot en bestikkelse i form av en pels i forbindelse med at de ble tatt med på ulvejakt.

Eskapadene etter den noe uortodokse tjenestereisen havnet i Personalansvarsnämden - en instans der foreløpig ingen ansatte ved Migrasjonsverket har fått sparken til tross for en rekke forhold av alvorlig karakter. De to tjenestemennene slapp unna med en advarsel.

- Men disse personene kommer ikke til å få dra på slike jobbreiser lenger, sier presseansvarlig Marie Andersson.

Mennene er nå tilbake i sine stillinger.

Omfattende skandale

Migrationsverket har i lengre tid vært i hardt vær.

•12. september 2003 feiret personalet på Migrationsverket i Jönköping med kake og blomster etter at synsskadde Nadia (7) fra Bosnia ble sendt tilbake.

•I desember 2004 feiret Migrationsverket i Solna med champagne etter at en russisk familie med et sykt barn måtte forlate Sverige.

•I Kristianstad feiret de ansatte også med kake etter at en «vanskelig» kvinne og hennes tre barn ble avvist. Enhetssjefen forlot frivillig sin stilling.

•I Hedemora ble enhetssjefen tatt opp på lydbånd mens hun skriker til en synsskadd asylsøker fra Irak at han skal se henne i øynene. Enhetssjefen har måttet gå fra sin stilling.

•I januar i år forsøkte to tjenestemenn fra Migrationsverket i Göteborg å kjøpe taxfreevarer på Landvetter flyplass i forbindelse med at en person skulle avvises. De to brukte asylsøkerens boardingkort.