Fyllekjøring

Drakk to-tre øl - fikk gigantbot

Mannen i 30-åra må betale 120 000 kroner etter å ha erkjent fyllekjøring.

TESTET POSITIVT: Mannen i 30-åra hadde drukket to-tre øl da han satte seg bak rattet. I stedet ble han stoppet av politiet. Illustrasjonsfoto: NTB
TESTET POSITIVT: Mannen i 30-åra hadde drukket to-tre øl da han satte seg bak rattet. I stedet ble han stoppet av politiet. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann i 30-åra fra Sør-Varanger i Finnmark satte seg lørdag 26. februar bak rattet etter å ha drukket to-tre store øl.

Det var lokalavisa iFinnmark som først omtalte dommen fra Østre Finnmark tingrett.

Slo ut på alkohol

Mannen forklarte overfor retten at han skulle kjøre til en bekjent, og at han hadde tatt den siste ølen om lag en time før kjøring.

I stedet ble han stoppet av politiet, og bedt om å avlegge en utåndingsprøve.

Den slo ut.

Dermed bar det til politistasjonen for bevissikring. Ei ny prøve viste at mannen hadde 0,66 i promille da han kjørte bilen.

14 dagers betinget fengsel

Retten mener at det er skjerpende at siktede kjørte langs en offentlig vei, og at dette utgjorde et farepotensial. Derfor mener de at straffen i utgangspunktet ville medført 18 dagers betinget fengsel.

Fordi mannen har innrømmet forholdet, og saken blir behandlet som tilståelsesdom, fastsettes dommen i stedet på 14 dagers fengsel med to års prøvetid.

Straffutmålingen på ruskjøring ligger normalt sett på én og en halv månedslønn, noe som for mannen ville utgjort 168 000 kroner hvis man tok utgangspunkt i likningen for 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer