Dagbladets kilder:

Drama i natt: Truet med å avbryte

Bak lukkede dører foregikk et drama for å sikre studentene mer stipend. SV truet med å forlate hele kriseforhandlingene dersom de ikke ble hørt. Regjeringspartiene, Sp og Frp måtte snu.

SLO NEVEN I BORDET: Kari Elisabeth Kaski og Audun Lysbakken i SV ville heller forlate forhandlingene enn å gå med på regjeringens kriselån til studentene.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
SLO NEVEN I BORDET: Kari Elisabeth Kaski og Audun Lysbakken i SV ville heller forlate forhandlingene enn å gå med på regjeringens kriselån til studentene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da regjeringen presenterte sitt forslag til landets tredje krisepakke, fikk permitterte studenter anledning til å ta ekstra lån gjennom Lånekassa.

Flere var rasende, og omtalte forslaget som ei «drittpakke» som bare syltet studentene ytterligere i gjeld.

Dagbladet vet at Sp og Frp tidlig i prosessen ble enig med regjeringspartiene på Stortinget om å akseptere det studentforslaget fra regjeringen.

Dermed var det i praksis flertall for å ikke endre forslaget fra regjeringen.

Truet med å gå

Da den endelige krisepakka ble presentert i dag, hadde Stortinget likevel omgjort én milliard av kriselånene til ekstra stipend til studentene.

Dette skjedde etter at SV natt til tirsdag truet med å forlate hele forhandlingen, ifølge flere kilder tett på prosessen.

Etter det Dagbladet forstår, er det første gang i forhandlingene om de tre krisepakkene at noe parti har slått neven i bordet såpass tydelig.

- Helt avgjørende for oss

Kari Elisabeth Kaski (SV) vil ikke kommentere hvor nærme SV var å forlate forhandlingene i natt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer