Drama på 32 000 fot: Andre­piloten sugd halvveis ut av vinduet

Piloten hylles som en helt etter å ha klart å lande flyet under svært krevende omstendigheter.

DRAMATISK: Flyturen fra den kinesiske byen Chongqing til den tibetanske hovedstaden Lhasa ble svært dramatisk - i 32 0000 fot. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble en svært dramatisk flytur for både piloter, besetning og passasjerer på Sichuan Airlines flight tirsdag, skriver Reuters.

- Andrepiloten sugd ut

Flyet, en Airbus A319, som var på vei fra den kinesiske byen Chongqing til den tibetanske hovedstaden Lhasa, hadde vært i lufta rundt en halvtime og hadde kommet opp i 32 000 fot, da piloten hørte et voldsomt smell.

Samtidig sank både trykket og temperaturen i cockpiten. og da piloten snudde seg til høyre, så han at vinduet på høyre side var borte.

- Det var ingen forvarsler. Plutselig sprakk vindusruten og det lagde et høyt smell. Før jeg visste ordet av det hadde andrepiloten min blitt sugd halvveis ut av vinduet, forteller pilot Liu Chuanjian til Chengdu Economic Daily.

Han blir hyllet som en helt på sosiale medier etter at han lykkes i å lande flyet manuelt under de svært krevende omstendighetene.

- Alt i cockpiten fløt i lufta. Det meste av utstyret var ute av stand, og jeg kunne ikke høre radioen. Flyet ristet så kraftig at jeg ikke kunne lese målerne, sier Liu.

Andrepiloten, som hadde på seg beltet, ble dratt tilbake inn i flyet. Han forstuet vristen og fikk en del skrubbsår. I tillegg til ham skal ytterligere ett medlem av besetningen ha pådratt seg skader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer