Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drama på 32 000 fot: Andre­piloten sugd halvveis ut av vinduet

Piloten hylles som en helt etter å ha klart å lande flyet under svært krevende omstendigheter.

DRAMATISK: Flyturen fra den kinesiske byen Chongqing til den tibetanske hovedstaden Lhasa ble svært dramatisk - i 32 0000 fot. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en svært dramatisk flytur for både piloter, besetning og passasjerer på Sichuan Airlines flight tirsdag, skriver Reuters.

- Andrepiloten sugd ut

Flyet, en Airbus A319, som var på vei fra den kinesiske byen Chongqing til den tibetanske hovedstaden Lhasa, hadde vært i lufta rundt en halvtime og hadde kommet opp i 32 000 fot, da piloten hørte et voldsomt smell.

Samtidig sank både trykket og temperaturen i cockpiten. og da piloten snudde seg til høyre, så han at vinduet på høyre side var borte.

- Det var ingen forvarsler. Plutselig sprakk vindusruten og det lagde et høyt smell. Før jeg visste ordet av det hadde andrepiloten min blitt sugd halvveis ut av vinduet, forteller pilot Liu Chuanjian til Chengdu Economic Daily.

Han blir hyllet som en helt på sosiale medier etter at han lykkes i å lande flyet manuelt under de svært krevende omstendighetene.

- Alt i cockpiten fløt i lufta. Det meste av utstyret var ute av stand, og jeg kunne ikke høre radioen. Flyet ristet så kraftig at jeg ikke kunne lese målerne, sier Liu.

Andrepiloten, som hadde på seg beltet, ble dratt tilbake inn i flyet. Han forstuet vristen og fikk en del skrubbsår. I tillegg til ham skal ytterligere ett medlem av besetningen ha pådratt seg skader.

- Vil ikke fly igjen

Ingen av de 119 passasjerene pådro seg fysiske skader, men de var naturlig nok ganske skjelvne etter den strabasiøse flyturen.

- Besetningen serverte oss frokost da flyet begynte å riste. Vi visste ikke hva som skjedde og fikk panikk. Så datt oksygenmaskene ned. Vi opplevde noen sekunders fritt fall, før flyet ble stabilisert igjen, sier en ikke navngitt passasjer til China News Service.

- Jeg er fremdeles nervøs. Jeg kommer ikke til å tørre å fly igjen.

Nødlanding fant sted på en flyplass i Chengdu, sørvest i Kina.

Både Airbus og den franske flyhavarikommisjonen, BEA, er på vei til Kina for å etterforske saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media