Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
REDNING: Danske myndigheter rekvirerte mandag kveld et redningshelikopter for å evakuere en passasjer fra DFDS-fergen «M/S Crown Seaways» på vei fra Oslo til Frederikshavn. Vis mer

Drama på danskebåten

Et redningshelikopter måtte kalles ut til danskebåten mandag kveld, da en passasjer ble akutt syk.

Danske myndigheter rekvirerte mandag kveld et redningshelikopter for å evakuere en passasjer fra DFDS-fergen «M/S Crown Seaways» på vei fra Oslo til Frederikshavn.

Klokka var rundt 21 mandag kveld da passasjeren ble evakuert av skipet som da var like nord for Frederikshavn, opplyser cruiserederiet.

- Det var en syk person som ble hentet med helikopter og fraktet til Aalborg Universitetshospital, bekrefter informasjonsjef Gert Jakobsen i DFDS overfor Dagbladet.

Jakobsen sier det var et legeteam ved døgnbemannede Radio Medical i Esbjerg som tok beslutningen om å rekvirere et redningshelikopter. Pasienten ble heist opp i helikopteret, som aldri landet på skipet.

- Det skjer en gang i blant at noen av våre passasjerer blir syke. Da konsulterer vi et legeteam på land, som tar beslutningen, sier Jakobsen.

Det var danske Ekstra Bladet som først omtalte saken.

Jakobsen vil ikke gi noen ytterligere kommentar om omstendighetene rundt hendelsen, eller pasientens nasjonalitet.

- Vi offentliggjør ikke informasjon om våre passasjerer, sier han til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!