Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drama på klimamøte i Barcelona

De afrikanske landene forlot samtalene i protest.

FORLOT SALEN: Medlemmer av den afrikanske forhandlingsgruppen forlot klimamøtet i protest. Fra venstre: Pa Ousman Jarju fra Gambia, Grace Adhiambo fra Kenya, Kamel Djemouai fra Algerie og Bruno Sekoli fra Lesotho. Foto: SCANPIX
FORLOT SALEN: Medlemmer av den afrikanske forhandlingsgruppen forlot klimamøtet i protest. Fra venstre: Pa Ousman Jarju fra Gambia, Grace Adhiambo fra Kenya, Kamel Djemouai fra Algerie og Bruno Sekoli fra Lesotho. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| FNs generalsekretær Ban Ki-moon tviler på om neste måneds klimatoppmøte i København vil resultere i en avtale. De afrikanske landene spaserte tirsdag ut av de pågående klimasamtalene i protest.

- Jeg er ganske optimistisk og tror at København blir en svært viktig milepæl. Men om man ser realistisk på det, blir vi kanskje ikke enige om alle ordene, sa Ban.

EU-kommisjonens president José Manuel Barroso sier også det er usannsynlig at man kommer fram til en fullverdig klimaavtale under København-toppmøtet. Men han mener det er mulig å komme til enighet om rammeverkene for en avtale.

FN holder denne uka innledende klimasamtaler i Barcelona i Spania, i håp om at disse skal bidra til at både industriland og utviklingsland kommer med nye forpliktelser om reduksjon i utslippene av skadelige klimagasser under toppmøtet i København.

Tirsdagens møte var ikke noe godt utgangspunkt i så måte, ettersom de afrikanske landene forlot konferansen i protest mot at verdens rike land ikke vil forplikte seg til større reduksjoner.

- Afrika mener at de andre gruppene ikke tar samtalene alvorlig nok og ikke har innsett alvoret, sa Kabeya Tshikuku fra Kongo.

Først utpå kvelden tirsdag ble de afrikanske landene enige om å gjenoppta samtalene.

- Dette har vært en dramatisk dag i Barcelona, sier Lars Haltbrekken, leder i Norges Naturvernforbund, til NTB. Han mener Norge må støtte de afrikanske landene i kravet om større utslippsreduksjoner.

(NTB)Utforsk andre nettsteder fra Aller Media