Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramaet er over

Mann på Herøy funnet død i formiddag etter et døgns beleiring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no.): Politiaksjonen mot den væpnede mannen som hadde forskanset seg i et hus i Fosnavåg på Herøy, var over litt før klokka 09.20 i morges. Seks mann fra utrykningenheten ved Sunnmøre politidistrikt stormet huset, og fant den 48 år gamle mannen død. 

- Alt tyder på at det er en familietragedie, sier operasjonsleder Leif Roar Valderhaug ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no. Politiet har funnet en revolver i huset.

Naboene har fått beskjed om at de kan flytte hjem igjen etter at boligfeltet ble evakuert i går.

Mannen  hadde forskanset seg i huset med våpen siden lørdag morgen. Mannens 53 år gamle kone og 16 år gamle sønn kom seg ut lørdag. Mannen avfyrte flere skudd da de hadde kommet seg ut av huset. Det var sønnen som varslet politiet like før klokka 06 lørdag..

Ved 20-tiden lørdag skjøt politiet i alt 17 granater med CS-gass inn i huset for å få mannen til å overgi seg. Han hadde gassmaske, og denne aksjonen ga ikke noe resultat.

I følge Sunnmørsposten.no ble det avfyrt skudd inne i huset klokka 01.10 i natt. Klokka 02.30 fortalte operativ uteleder ved det lokale lensmannskontoret at det ikke hadde kommet livstegn fra huset siden skuddet som ble hørt halvannen time tidligere.

Kona ligger  på sykehus med skader i ansiktet.  Skadene er ikke alvorlige, og skyldes vold, ikke skudd, i følge operasjonsleder Leir Roar Valderhaug.

Den 16 år gamle gutten er hos kjente.

Dramaet er over
 STOR AKSJON:  Væpnet politi omringet huset i Herøy sør for Ålesund i hele går. Foto: Fridgeir Walderhaug.
STOR AKSJON: Væpnet politi omringet huset i Herøy sør for Ålesund i hele går. Foto: Fridgeir Walderhaug. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling