Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramaet i kulissene: Kollegaene ble varslet av NRK på møte

Under presidentskapsmøtet torsdag morgen sa ikke Olemic Thommessen (H) noe til kollegaene, som fikk beskjeden via mediene underveis i møtet. 14 minutter etter gikk han av.

VARSLET IKKE: Olaf Michael «Olemic» Thommessen sa torsdag morgen ingenting om at han bare minutter etter skulle gå av som stortingspresident. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VARSLET IKKE: Olaf Michael «Olemic» Thommessen sa torsdag morgen ingenting om at han bare minutter etter skulle gå av som stortingspresident. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det bekrefter Stortingets andre visepresident, Morten Wold (Frp), som sammen med de fire andre visepresidentene var samlet til presidentskapsmøte med Thommessen fra klokken halv ni torsdag morgen.

Etter det Dagbladet kjenner til, skal Thommessen et kvarter før presidentskapsmøtet startet, ha fått beskjed om at KrF trakk sin støtte til ham.

Likevel sa han ingenting på møtet før nyheten ble kjent ad omveier.

- Han orienterte oss ikke om at han skulle gå av. Det første signalet vi fikk, var en varselmelding fra NRK på mobiltelefonen cirka klokka 09.50. Det gjorde at det ble en litt spesiell stemning der og da, sier Wold til Dagbladet.

Bare fjorten minutter etter nyhetsvarselet klokka 09.46 gikk Thommessen på Stortingets talerstol, og bebudet sin avgang.

- Thommessen gjennomførte på profesjonell måte møtet som startet klokka 08.30. Hadde ikke pushmeldingen kommet og vi først hadde fått vite om hans avgang da han varslet den i salen, ville vi nok blitt veldig overrasket. Nå fikk vi noen minutter til å summe oss før stortingsmøtet startet, sier Wold.

Han tror det må ha vært tøft for Thommessen personlig å stå i stormen.

Skuffet over KrF

Wold er også skuffet over KrFs opptreden.

- Siden Thommessen har Stortingets flertall mot seg, må han gå av. Som nær kollega i et lite kollegium er det vondt å være vitne til at mennesker man jobber tett sammen med, utsettes for et slikt krysspress hver dag i tre uker. Jeg har nok tenkt at når Hans Fredrik Grøvan (KrF) har rullert fra kamera til kamera og latt stortingspresidenten steke i sitt eget fett, at jeg kanskje ikke hadde ventet en slik opptreden fra et parti som er så opptatt av medmenneskelighet, sa Wold til Dagbladet tidligere torsdag.

- Presidentskapet har fått rapporter fra Stortingets direktør og byggeprosjekt. Dessverre var ikke informasjonen god nok. I dag måtte Olemic Thommessen betale den politiske prisen for det.

Orienterte rundt klokka 21

Den offisielle begrunnelsen for at Thommessen trekker seg i dag, er at KrF ikke lenger har tillit til ham.

Dermed har han ikke støtte fra et flertall i Stortinget. Avgjørelsen kom etter at KrF holdt sitt gruppemøte i onsdag ettermiddag.

KrF-leder Knut Arild Hareide opplyste tidligere i dag at han ringte Høyres parlamentariske leder Trond Helleland i går kveld rundt klokka 21.00.

Det, forklarer han til VG, skyldes blant annet at hans kone lekte elektriker og måtte på legevakta i går kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling