Brannen i Notre-Dame

Dramaet på innsiden av branninfernoet

Det kunne gått mye verre.

SE TV: Rett før klokka 19.00 mandag kom meldingen om at det hadde brutt ut brann i katedralen Notre-Dame i Paris. Brannmannskapene satte alle ressurser tilgjengelig for å prøve å redde kirka, som er et landemerke i Frankrike. Video: Sapeurs-Pompiers De Paris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Svært dramatiske scener utspilte seg i den franske hovedstaden da Notre-Dame sto i flammer 15. april i år. Brannen spredte seg til flere deler av den ikoniske bygningen, og hovedspiret ble oppslukt av flammene og falt.

400 brannmenn kjempet i 15 timer mot flammene som slukte taket i katedralen. The Guardian har tidligere skrevet om hvordan Notre-Dame bare var 15-30 minutter unna total ødeleggelse.

The New York Times kan nå avsløre dramaet som foregikk på innsiden - og hvor nær ved det faktisk var at hele den ikoniske bygningen gikk tapt.

Gikk feil

Det var klokka 18.18 at brannalarmen gikk i Notre-Dame. En sikkerhetsansvarlig oppdaget alarmen og ba en kirkevakt gå å se om det faktisk var noen brann. Han fant ingenting.

Det tok nesten 30 minutter før de innså den alvorlige feilen som hadde blitt gjort. Kirkevakta gikk nemlig til feil bygning, skriver avisa.

Brannen brøt ut i loftet på katedralen - i det som blir kalt «le forêt» (skogen) på grunn av de gamle eikebjelkene som dekorerer taket.

Men kirkevakta hadde gått til loftet på en annen del av bygningen - i sakristiet. Han oppdaget dermed ikke noen brann. I stedet for å kontakte brannvesenet forsøkte han å ringe sjefen sin, uten hell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer