Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk antiterroraksjon i Nederland

To politimenn er alvorlig såret etter raid mot mistenkte terrorrister i Haag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftrommet over byen ble stengt som følge av politiaksjonen, og beboerne i fem gater ble evakuert før operasjonen begynte. Beboerne fikk søke tilflukt i byens rådhus under den dramatiske aksjonen.

Politiet omringet en leilighet i nærheten av jernbanestasjonen Holland Spoor, og forseglet området rundt. Minst 200 politimenn deltok i aksjonen, blant dem en antiterrorenhet, ifølge øyenvitner. Det lå snikskyttere på takene, og en rekke ambulanser var på stedet. Pressen ble for øvrig holdt på god avstand.

Ifølge nederlandsk fjernsyn frykter politiet at det er sprengstoff i leiligheten.

Tre politimenn ble skadd da de mistenkte kastet en håndgranat mot dem. Det ble også løsnet skudd under aksjonen. En av politimennene ble raskt utskrevet fra sykehuset, mens de to andre skal ha fått alvorligere skader.

Taus

Byens statsadvokat Han Moraal ville ikke gi detaljer om aksjonen under en pressekonferanse onsdag formiddag, og nøyde seg med å si at det var en antiterroraksjon.

Moraal ville heller ikke røpe hvem eller hvor mange aksjonen rettet seg mot. Ifølge statsadvokaten var det i formiddag fortsatt mistenkte inne i bygningen.

Aksjonen ligner på en tidligere aksjon i Madrid i april i år, da politiet omringet mistenkte islamister, som til slutt valgte å sprenge seg selv i lufta. En spansk politimann ble drept i aksjonen, og elleve mennesker ble skadd.

Uro

Det har vært en rekke voldsepisoder i Nederland etter at filmregissøren Theo van Gogh ble drept av en islamist på åpen gate i Amsterdam forrige uke. Politiet har arrestert ti personer som ledd i etterforskningen av drapet.

En muslimsk skole ble tirsdag satt i brann i den lille byen Uden sør i Nederland. Minst åtte moskeer og fire kirker er satt fyr på siden drapet på van Gogh.

Det er ikke kjent om onsdagens aksjon har forbindelse med drapet på van Gogh. Statsadvokat Moraal ville ikke bekrefte eller avkrefte om det var den mistenkte van Gogh-drapsmannen politiet hadde tatt opp jakten på.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media