Dramatisk arrestasjon av krigsforbrytere i Bosnia

SARAJEVO (NTB-Reuter-AP): Et tjuetalls maskerte nederlandske kommandosoldater greide å utnytte overraskelsesmomentet da de natt til i dag arresterte to bosniske kroater tiltalt for krigsforbrytelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den ene skjøt mot soldatene som ville pågripe ham og ble truffet av tre kuler. Han ble alvorlig skadd, og er innlagt på sykehus i Bosnia. Ingen av de nederlandske soldatene ble truffet. Den andre ble straks transportert til Haag og fengslet ved FNs krigsforbryterdomstol.

Arrestasjonen er den andre utført av spesialtrente NATO-soldater i år. Den minnet om aksjonen i juli, da britiske elitesoldater aksjonerte mot to bosniske serbere. En av serberne ble drept i en skuddveksling, mens den andre ble fløyet til Haag.

Protest

Dagens aksjon kommer etter at hovedaktor ved krigsforbryterdomstolen kritiserte Frankrike for ikke å foreta seg noe for å pågripe ettersøkte krigsforbrytere i sin sektor i Bosnia. Ledelsen ved krigsforbryterdomstolen mener at NATO-landene har en klar forpliktelse til å pågripe personer ettersøkt av FN-domstolen.

En kroatisk radiostasjon oppfordret etter arrestasjonen folk til å vise sin avsky mot NATO. Ca. 300 kroater trosset vinterkulda og demonstrerte mot arrestasjonen, mens NATO-helikoptere overvåket det hele fra lufta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer