Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk bankran slutt i Venezuela

Forsvant i ambulanse med gisler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ranerne som siden mandag har holdt rundt 30 gisler i Venezuela, overga seg til politiet tirsdag og løslot de resterende gislene.

- Marerittet er over, sier guvernør Eduardo Manuitt i delstaten Guarico.

Tidligere tirsdag hadde de fire ranerne stukket av fra banken i en ambulanse sammen med fem av gislene, mens de øvrige gislene ble etterlatt i banken og dermed satt fri.

Ranerne ble senere stoppet på en motorvei, og overga seg til politiet.

Blant de 30 gislene som ble holdt i banken over ett døgn var det også en gravid kvinne og flere barn.

- Hvis de dreper oss, kommer vi til å drepe en masse folk, sa en av ranerne tirsdag. Han kalte seg Jorge og hevdet å være 26 år gammel.

- Alt gikk feil, tilføyde han i et intervju med radiostasjonen Caracol i nabolandet Colombia. Han hevdet også at de helst ville komme seg unna uten å måtte såre noen.

Gisseldramaet startet mandag, da fire væpnede ranere stormet inn i en bank i Altagracia de Orituco i delstaten Guarico.

POLITIAKSJON: Flere hundre politifolk omringet en bank i Venezuela der væpnede ranere holder rundt 30 personer som gisler, blant dem en gravid kvinne og flere barn. Foto: REUTERS/SCANPIX
POLITIAKSJON: Flere hundre politifolk omringet en bank i Venezuela der væpnede ranere holder rundt 30 personer som gisler, blant dem en gravid kvinne og flere barn. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Alarmen gikk, og da politiet omringet bygningen tok ranerne alle som befant seg i banken som gisler. Flere hundre politifolk skal ha blitt satt inn.

Seks av gislene ble sluppet fri i løpet av de første timene. En sikkerhetsvakt ble beskutt da han flyktet ut av lokalet, men slapp uskadd fra dramaet.

(NTB)

VENTER PÅ Å BLI REDDET UT: Drosjesjåfør Javier Almeida og hans datter var en av de 30 gislene holdt fanget i en bank i Altagracia de Orituco i delstaten Guarico sentralt i Venezuela.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media