Dramatisk biljakt - politiet avfyrte varselskudd

Etter nesten 45 minutter og fem mil ble en dramatisk politijakt som også involverte helikopter avsluttet da politiet avfyrte varselskudd.

BILJAKT: To personer er pågrepet av politiet etter en biljakt fra Jessheim til Nord-Odal. Politiet fryktet at det var sprengstoff og våpen i bilen, noe som ikke viste seg å stemme. Ved Sand ble bilen stanset i en sperring. Bilen kjørte av veien. Foto: Remi Presttun / NTB Scanpix
BILJAKT: To personer er pågrepet av politiet etter en biljakt fra Jessheim til Nord-Odal. Politiet fryktet at det var sprengstoff og våpen i bilen, noe som ikke viste seg å stemme. Ved Sand ble bilen stanset i en sperring. Bilen kjørte av veien. Foto: Remi Presttun / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To personer er pågrepet etter en dramatisk politijakt på Romerike. Flere politipatruljer lå i biljakt etter en personbil som unndro seg kontroll på Jessheim. Et politihelikopter var med i jakten. Det ble også avfyrt varselskudd.

Den 45 minutter lange biljakten begynte 18.43 da en personbil med to personer om bord unndro seg fra en politikontroll.

Fordi politiet hadde opplysninger som tilsa at bilen kunne være stjålet og at det kunne være både våpen og sprengstoff i bilen, ble satt inn store ressurser for å stanse bilen. Det viste seg etter hvert at det verken var sprengstoff eller våpen i bilen.

Politiet mistenkte at føreren var ruset.

Sperring

Politijakta begynte på Jessheim, og gikk videre via Eidsvoll og fylkesvei 181 mot Nord-Odal. Politijakta endte på nevnte fylkesvei i Sand før en politisperring.

Bilen kjørte ut av veien, og under pågripelsen avfyrte politiet varselskudd, forteller operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til Dagbladet.

FRA JESSHEIM TIL SAND: Personbilen unndro seg kontroll på Jessheim, og kjørte av veien i Sand. Foto: Google Maps
FRA JESSHEIM TIL SAND: Personbilen unndro seg kontroll på Jessheim, og kjørte av veien i Sand. Foto: Google Maps Vis mer

- Å gå inn på bakgrunnen for hvorfor vi valgte å avfyre varselskudd, ønsker jeg ikke å gjøre nå, sier han til Dagbladet.

Undersøkte

Politipatruljer på stedet undersøkt bilen visuelt for å slå fast hvorvidt det faktisk var våpen eller eksplosiver i bilen, noe de viste seg å ikke være.

Bilen viste seg å være stjålet, ifølge operasjonsleder Samuelsen.

De to pågrepne er begge menn i 30-åra, hjemmehørende på Øvre Romerike og er begge norske statsborgere, forteller operasjonslederen. Begge de to pågrepne er kjenninger av politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer