Dramatisk biljakt i Bergen

- Vi liker ikke slike biljakter, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Hordaland var involvert i en dramatisk biljakt natt til fredag. Etter en time endte biljakten i en tunnel i Nord-Hordaland.

Det var klokka 1.23 natt til fredag biljakten startet i Åsane i Bergen kommune. Herfra kjørte bilen på E16 mot Indre Arna. Så snudde den og kjørte tilbake mot Åsane. Deretter gikk ferden videre mot Nord-Hordaland på E39.

Bilen kjørte i høy fart, og for å unngå å øke å presse farten ytterligere oppover slo politiet etter hvert av blålyset og fortsatte å spore bilen fra avstand. Til slutt mistet politiet kontakt med bilen.

Klokka 1.58 klarte politiet å sperre bilen inne i Eikefettunnelen. Tunnelen var sperret på grunn av anleggsarbeid, og anleggsarbeiderne var på forhånd varslet om bilen som var på flukt fra politiet.

- Vi liker ikke slike biljakter, men enkelte ganger er det nødvendig, sier operasjonsleder Oddvar Nordfonn i Hordaland politidistrikt til NTB.

To menn, en i slutten av 20-årene og en i begynnelsen av 30-årene, ble pågrepet etter biljakten. Begge er fra Sogn og Fjordane. Den ene mannen har oppholdsadresse i Bergen fengsel, men det er uklart hvorfor biljakten startet. Biljakten førte ikke til personskader eller større materielle skader.

(NTB)