BILJAKT: I over en time, gjennom to delstater, jakter politiet på den ettersøkte. Over et dusin politibiler klarer til slutt å stoppe rømlingen. Da koker det over for politiet. Video: WLKY / CNN Vis mer

Dramatisk biljakt: Når politiet endelig får tak i ham, har de fått nok

Ellevill biljakt gjennom to delstater i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag var store politistyrker i sving i delstatene Kentucky og Indiana i jakten på en mann som var ettersøkt for en rekke innbrudd i Louisville.

Mannen kjørte en rød pickup, og i nesten en time forsøkte han å unnslippe myndighetene. Deler av den spektakulære biljakten kan sees i videoen øverst i artikkelen.

Til slutt kjørte han over ei spikermatte, av veien og ut på et jorde. Her tok biljakten slutt etter at en politibil kjørte inn i kjøretøyet hans.

Politibetjenter fra både lokal- og delstatspolitiet strømmet ut av bilene sine, og røsket sjåføren ut på førersiden. På videoen kan det se ut som om han blir både slått og sparket, før han til slutt føres bort i håndjern.

SPIKERMATTE: En mann ble arrestert etter å ha kjørt i beruset tilstand, samt å ha røyket cannabis. Mannen nektet å stoppe for politiet, da fant politimannen fram spikermatta. Video: Politseisaade Krimi Vis mer

Skal etterforske

En talsperson for delstatspolitiet i Indiana sier til WLKY at det er vanskelig for ham å kommentere situasjonen uten å ha full oversikt.

Han sier at han foreløpig ikke vet om mannen var bevæpnet eller om han motsatte seg arrest.

- På videoen kan man ikke se den mistenkte da han ligger på bakken, og jeg vet ikke hva den mistenkte gjør. Det jeg derimot vet er at flere av våre betjenter forsøkte å arrestere den mistenkte, sier Jerry Goodin.

Han legger til at dersom det har skjedd noen uregelmessigheter under pågripelsen, vil dette bli etterforsket og de korrekte rutiner vil bli fulgt.

- Vi vil ta vårt ansvar dersom noen har gjort noe de ikke skulle, legger han til.

15-20 politibiler

Biljakten endte altså på et jorde i Sellersburg i Indiana. Mark Renn eier dette jordet, og forteller til Courier Journal at han fikk en telefon fra sin datter der hun fortalte at det var «politi overalt».

Da han kom hjem, var det fremdeles 15-20 politibiler på eiendommen hans. I tillegg var pickupen i ei grøft.

- Da jeg kom hadde de allerede stoppet bilen. De hadde fått mannen ut av bilen, og fraktet ham til en ventende ambulanse.

Renn kunne også fortelle at han så skader på fem eller seks av politibilene som hadde vært involvert i biljakten.

Mannen ble fraktet til et sykehus i nærheten der han ble behandlet for skader han skal ha pådratt seg i fluktforsøket. Ingen politimenn ble skadd i biljakten

DRAMATISK: Politiet i Louisiana satt opp veisperring for å stoppe en råkjører, men lite ante de om hvordan det hele ville ende. Video: KSLA / CNN Vis mer