Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk bilkapring i Drammen. Mann tvang seg inn i bil og truet kvinne til å kjøre etter bilbrann

Kvinnen krasjet bilen og kom seg ut fra bilkaprer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har seint tirsdag kveld pågrepet en mann i 20-åra etter en bilbrann og en bilkapring i Drammen.

21.28 tirsdag kveld fikk Sør-Øst politidistrikt melding om en bilbrann på Danvik i Drammen. Ifølge nettstedet DRM24 sto kupeen i en Volkswagen Polo i brann. Like bak bilen sto en parkert Mercedes med tenninga på og bensinlokket åpent.

Ifølge Drammens Tidende klarte naboer å slukke brannen i Poloen, men like etterpå kom det nye meldinger.

Tvang seg inn i kvinnes bil

Et kvarter etterpå havnet en Skoda stasjonsvogn i autovernet på E134 ved Mjøndalen. Ifølge politiet var det en kvinne som hadde blitt kjørt i autovernet, etter det som kan omtales som en bilkapring. Kvinnen forklarte at en mann hadde tvunget seg inn i bilen hennes i Konnerudgata i Drammen - like ved åstedet med den påtente bilen.

- Hun forklarte at mannen truet henne til å kjøre rundt før hun havnet i autovernet. Da løp hun ut av bilen. Mannen løp etter henne og angrep andre biler, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Mannen skal ikke ha vært bevæpnet. Da politiet kom til stedet, hadde gjerningspersonen løpt fra stedet. Han ble raskt innhentet og pågrepet av en hundepatrulje.

Ber om tips

Både mannen i 20-åra og kvinnen i 30-åra er seint tirsdag kveld på legevakta. Politiet undersøker mannen og undersøker blant annet mannen for ruspåvirkning før politiet kan ta ham til politistasjonen.

- Kvinnen har opplevd dette som dramatisk og skremmende, sier Hunshamar.

– Mannen er ikke etnisk norsk og ikke bosatt i vårt politidistrikt, opplyser operasjonslederen.

De utelukker ikke at bilbrannen og kapringen av kvinnens bil kan ha noen sammenheng. De ber nå om tips til hva folk kan ha observert i området Konnerudgata og Strøm Terrase og på strekningen på E134 mot Mjøndalen i tidsrommet 21.25-21.45 tirsdag kveld.

- Vi jobber tett med denne saken nå. Vi er interessert i vitner som kan ha sett noe, og vi kan foreløpig ikke si for mange detaljer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!