Dramatisk brann i Oslo

Sju personer ble evakuert fra to bygårder på Grønland i Oslo etter at det onsdag morgen tok fyr i et gokartsenter og en gammel trelasthall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet er ingen skadd i brannen. Det utviklet seg svært kraftige flammer i den gamle trelasthallen, og en Statoil-stasjon i nærheten ble evakuert og pumpene avstengt.

- Vi måtte evakuere beboerne i nabobygningene Schweigaardsgate 32 og Platous gate 33, sier operasjonsleder Harald Skjelbred i Oslo politidistrikt til Dagbladet. Han karakteriserer brannen som dramatisk.

- En stund så dette meget dramatisk ut, men regner nå med at det vil gå bra. Vi har fått ned en «panter» fra Oslo Lufthavn, og pøser på med vann, sier Skjelbred.

Ifølge politiet er den gamle trelasthallen som brenner verneverdig. Det ligger an til at de to bygningene blir totalskadd. I tillegg til «panteren», en større brannbil påberegnet slukking av fly, måtte politiet og brannvesenet tilkalle Sivilforsvaret for assistanse.

Etterslukkingsarbeidet vil pågå lenge, og all trafikk er stanset i området i morgentimene. Oslo brannvesen fikk melding om brannen i Schweigaardsgate klokken 0419

FLAMMEHAV: Det var et enormt flammehav som møtte brann- og politifolk på Grønland natt til onsdag.