Dramatisk brann i Stockholms rådhus i natt

Store skader på historisk bygg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det har vært full fyr i tre etasjer i Stockholms rådhus i natt, men brannen er klokken 5 i natt under kontroll.

- Brannen er nå slukket. Brannvesenet holder nå på med etterslukking, opplyser Tommas Johanson ved Stocholms-politiet.

Stockholms rådhus, som rommer den svenske hovedstadens tingrett, ligger vegg i vegg med lokalene til Stockholms-politiet. Ifølge Wikipedia er bygningen tilknyttet politihuset med en undergang.

- Det brant sikkelig. Vi kunne seg flammene fra vinduene her, og vi kunne også se røyken på overvåkningskameranene i bygget vårt, forteller Johanson.

Faren for at brannen skulle spre seg til nabobygningen ble likevel vurdert som så liten at det ikke ble foretatt noen evakuering av politistasjonen.

Brannen ble oppdaget ved 2.20 tiden i natt, skriver Expressen.se. Brannmannskaper fra fire brannstasjoner rykket ut for å få kontroll over flammene i den nesten 100-år gamle bygningen.

Ifølge den svenske avisen sperret politiet av fire kvartaler. Rådhuset var imidlertid tomt da det begynte å brenne fordi bygningen var under renovering da det tok fyr.

Dette arbeidet må nok gjøres igjen. Hele toppen på rådhuset brant og materialer fra bygningen rastet ut på gaten nedenfor, forteller Expressens reporter på stedet.

FULL FYR:  Stockholms rådhus var utsatt for en kraftig brann i natt. Til venstre i bildet ser du usikrede brannmenn som klatrer på taket for å få kontroll over situasjonen. Foto: Christian Örnberg/ Expressen
FULL FYR: Stockholms rådhus var utsatt for en kraftig brann i natt. Til venstre i bildet ser du usikrede brannmenn som klatrer på taket for å få kontroll over situasjonen. Foto: Christian Örnberg/ Expressen Vis mer

Bygningen ble oppført i 1909-1915, og innviet av den svenske kongen Gustav V i 1915. Politiet bekrefter overfor Dagbladet.no at bygningen har fått store skader.

Årsaken til brannen er ikke kjent.

Dramatisk brann i Stockholms rådhus i natt