Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk brann på 302 meter høyt luksushotell i Dubai

- Folk løp rundt i gangene i panikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannen har spredt seg raskt gjennom det 302 meter høye femstjernershotellet. En gjest på hotellet, Angus Villar, forteller til Sky News at de så flammene stå ut av naborommet før brannalarmen gikk av.

- Faren min gikk ut på balkongen og kom løpende inn igjen, skrikende. Han skrek at hotellet sto i brann. Vi trodde det var en spøk, så jeg gikk ut på balkongen selv. Da så jeg at rommet ved siden av oss hadde gått fullstendig opp i flammer, sier engelskmannen til TV-kanalen.

Tross de massive flammene, hadde ikke brannalarmen gått av. Familien bor i femtende etasje i hotellet, fem etasjer under der hvor brannen skal ha startet.

- Folk løp rundt i gangene i panikk, sier Villiar.

Han måtte ta sin mor, som sitter i rullestol, på ryggen og bære henne de 15 etasjene ned.

- Fullbooket hotell Hotellet ligger i nærheten av stedet hvor det i kveld skal skytes opp fyrverkeri, og gatene og hotellene i Dubai er stappfulle av folk.

- Jeg håper det går bra med alle der inne, for folkene på vårt hotell sier at hotellet var fullbooket i kveld, sier Terje Vatle til Dagbladet.

Han befinner seg nå i skyskraperen Burj Khalifa, sammen med kjæresten. De sto og tok bilder mot luksushotellet da brannen startet.

- Vi sto og så på det stedet, og så dukket det opp noe i bakgrunnen som vi ikke skjønte hva var. Det var en brann. Den startet ganske langt nede, men spredte seg raskt vertikalt og så til siden. Vi vurderte selv om vi skulle evakuere, sier Vatle til Dagbladet.

Så langt har flammene spredd seg over 20 etasjer av de 63 etasjene i hotellet. Dubai media office hevdet rundt klokka 20 at 90 prosent av brannen vil være under kontroll i løpet av den neste halvtimen, men bilder fra stedet viser fortsatt flammer som brer seg langt opp gjennom hotellet.

- De evakuerte oss rolig og profesjonelt, sier en gjest til CNN.

Stopper ikke nyttårsfeiringen Dubai-politiet opplyser på Twitter at alle gjestene er evakuert fra hotellet. Det skal være 16 skadde og en person skal ha fått et hjerteinfarkt.

Fyrverkeri-showet i Dubai, i De forente arabiske emirater, er kjent for å være et av verdens beste. Fyrverkeriet vil ikke bli stoppet på grunn av brannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media