Dramatisk brann på britisk oljeplattform

Ingen skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det brøt ved 8.30-tiden i dag morges ut en alvorlig brann på oljeplattformen «Thistle Alpha» på britisk sokkel. Det ble straks igangsatt full evakuering. Ifølge NTB var et norsk helikopter detførste som kom til stedet.

Brannen ble av britiske redningsmyndigheter omtalt som en alvorlig episode. Den bleførst slukket ved 11-tiden, melder BBC.  Det er ikke meldt om skader.

Det er 159 personer ombord på plattformen. Like etter klokka 12 ble det meldt at 116 personer var evakuert fra plattformen. Mange ble evakuert til plattformer i nærheten. Disse skal nå returnere til «Thistle Alpa».

Årsaken til den alvorlige brannen er foreløpig ikke kjent.

Sendte helikopter fra Statfjord

Klokka 9.40 ble Hovedredningssentralen i Sør-Norge ble varslet om hendelsen av redningssentralen i Aberdeen. Både britiske og norske helikoptre, samt den britiske kystvakten, ble sendt til stedet.

– Redningssentralen i Aberdeen ba oss om å sende tre norske helikoptre som kunne bistå med evakueringen av mannskapet på plattformen, sier vakthavende redningsleder Sølve Tanke Hovden ved Hovedredningssentralen til NTB.

Han sier at Hovedredningssentralen sendte tre helikoptre, men kansellerte ordren til to av dem da britene selv raskt greide å rekvirere tre helikoptre.Det norske helikopteret, som ble sendt fra Statfjord, var ifølge Hovden det første som kom fram til oljeplattformen.

EVAKUERES: En alvorlig brann har brutt ut på plattformen Thistle Alpha. Arkivfoto: Fini Patrick Holsting
EVAKUERES: En alvorlig brann har brutt ut på plattformen Thistle Alpha. Arkivfoto: Fini Patrick Holsting Vis mer

Totalt deltok syv helikoptere i aksjonen.

Dårlig vær

Sterk vind gjorde redningarbeidet vanskelig melder britiske medier, men det norske helikopteret greide å lande på plattformen.

Plattformen Thistle Alpha ligger om lag 19 mil nordøst for Shetland på britisk sokkel i Nordsjøen. Oljeplattformen er eid av det svenske oljeselskapet Lundin Petroleum, og tjenesteselskapet Petrofac står for driften.