Dramatisk brann på britisk oljeplattform

Ingen skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det brøt ved 8.30-tiden i dag morges ut en alvorlig brann på oljeplattformen «Thistle Alpha» på britisk sokkel. Det ble straks igangsatt full evakuering. Ifølge NTB var et norsk helikopter detførste som kom til stedet.

Brannen ble av britiske redningsmyndigheter omtalt som en alvorlig episode. Den bleførst slukket ved 11-tiden, melder BBC.  Det er ikke meldt om skader.

Det er 159 personer ombord på plattformen. Like etter klokka 12 ble det meldt at 116 personer var evakuert fra plattformen. Mange ble evakuert til plattformer i nærheten. Disse skal nå returnere til «Thistle Alpa».

Årsaken til den alvorlige brannen er foreløpig ikke kjent.

Sendte helikopter fra Statfjord

Klokka 9.40 ble Hovedredningssentralen i Sør-Norge ble varslet om hendelsen av redningssentralen i Aberdeen. Både britiske og norske helikoptre, samt den britiske kystvakten, ble sendt til stedet.

– Redningssentralen i Aberdeen ba oss om å sende tre norske helikoptre som kunne bistå med evakueringen av mannskapet på plattformen, sier vakthavende redningsleder Sølve Tanke Hovden ved Hovedredningssentralen til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer