Dramatisk brann på Risvollan

Fem brakt til sykehus og naboer evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem personer ble fraktet til sykehus og tre nabohus er evakuert etter at det brøt ut brann i et bolighus på Risvollan i Trondheim.

- Det er en solid brann med stor røyk- og varmeutvikling. Vi har foreløpig ikke oversikt over skadeomfanget, sier operasjonsleder Jan Steindal ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Det hersket først usikkerhet om hvor mange som oppholdt seg i boligen, men det skal nå være avklart at alle kom seg ut i live.

- Det var i alt fem. Alle er fraktet til sykehus med lettere røykskade. Ingen skal være alvorlig skadd, sier Steindal.

Boligen bestod av en hoveddel og en sokkelleilighet.

Brannen ble varslet klokken 12.06, og huset stod i full fyr da brannvesenet kom til stedet. Mannskapene jobber nå for fullt for å få brannen under kontroll.

Tre nabohus er evakuert på grunn av den store røykutviklingen, og fordi brannvesenet fryktet for at brannen skulle spre seg.

Men en nabo på stedet tror brannvesenet er i ferd med å få kontroll.

- Det ser ut på utsida som om flammene er under kontroll. Men det er en voldsom røykutvikling. Akkurat nå ser det ikke ut til at det ikke blir noe spredning.

Naboen forteller at huset der brannen startet er totalskadd. Huset ligger i et tettbebygget område , der neste hus bare er fem meter unna.

OVERTENT: Bolighuset ble raskt overtent. Tre nabohus er evakuert. Foto: Carl-Erik Eriksson
OVERTENT: Bolighuset ble raskt overtent. Tre nabohus er evakuert. Foto: Carl-Erik Eriksson Vis mer
Dramatisk brann på Risvollan
FEM TIL SYKEHUS: Ingen av de fem som oppholdt seg i boligen fikk alvorlige skader. Men alle ble fraktet til sykehus etter å ha pustet inn giftig røyk.
EVAKUERT: Den enorme røykutviklingen førte til at tre nabohus ble evakuert. Brannvesenet jobber nå med pumper for å unngå at disse fylles med giftig røyk.