Dramatisk brannatt: En person omkommet, en savnet og to reddet av hund

I Troms, Vestfold, Stavanger og på Sunnmøre.

BRANN I HORTEN: Politiet fikk beskjed om brannen utenfor Horten litt før klokken to natt til fredag. Den startet i en større bygning like ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, og spredde seg deretter til en sidebygning. Foto: Peder Gjersøe
BRANN I HORTEN: Politiet fikk beskjed om brannen utenfor Horten litt før klokken to natt til fredag. Den startet i en større bygning like ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, og spredde seg deretter til en sidebygning. Foto: Peder GjersøeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftige boligbranner har i natt herjet på fire steder i Norge: Troms, Vestfold, Stavanger og Sunnmøre. En person i Stavanger omkom i brannen. 

- Røykdykkerne fant en person i andre etasje i boligen, og vedkommende var da død. En kvinne som befant seg i andre etasje, er sendt til sykehus for kontroll. Hun har fått røykskader. En tredje person som bodde i leiligheten, skal være bortreist, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm i Rogaland politidistrikt til NTB.

En person omkommet Litt før klokken fem fredag morgen driver brannmannskapene fortsatt med etterslokking av det eldre trehuset i Stavanger.

Det er registrert fem personer bosatt på adressen, men ifølge politiet skal naboer ha sagt at det bare er tre personer som bor der nå.

- Det er et hus med et visst gjennomtrekk, så vi fester lit til naboenes observasjoner, sier Løklingholm.

Politiet fikk beskjed om brannen klokken 01.50 natt til fredag. Da var boligen allerede overtent. Huset er en tomannsbolig med to boenheter. Det er ikke lenger fare for spredning til omkringliggende bygg.

En person savnet Et bolighus i Rekvik i Troms brant ned til grunnen tidlig fredag morgen. Politiet frykter at en person kan ha vært i huset da det begynte å brenne.

- Når vi kom fram til stedet, så kunne vi bare konstatere at huset er brent ned. Vi har fortsatt ikke kommet i kontakt med personen som bor i huset, og det er ting som tyder på at vedkommende kan ha vært i huset. Bilen til vedkommende står der. Men vi vet det ikke, sier operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til NTB.

Han sier politiet jobber med å få kontakt med personen mens etterslukkingen pågår.

- Dersom vi ikke kommer i kontakt med personen, vil det være en prioritert oppgave å gjennomsøke huset når slukningsarbeidet er over, sier Hoff.

 Politiet fikk beskjed om brannen klokken 5.17 fredag morgen. Klokken 6.40 drev brannvesenet med etterslukking av huset.

Kraftig brann utenfor Horten En stor, ubebodd bygning på Bakkenteigen utenfor Horten brant ned til grunnen natt til fredag.

Den kraftige brannen i hovedbygningen spredde seg til en sidebygning der det oppholdt seg to personer. Disse meldte fra om brannen og ble evakuert.

- Bygningen var totalt overtent da politi og brannvesen kom til stedet. Flammene har spredt seg til et mindre bolighus i et tilbygg ved siden av. Det er ikke meldt om personskader, men de to beboerne er evakuert, sier operasjonsleder Cathrine Klæstad i Vestfold politidistrikt til NTB.

Politiet fikk beskjed om brannen litt før klokken to natt til fredag. Den startet i en større bygning like ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold. Bygningen som begynte å brenne er fraflyttet. Det var en stund spredningsfare til flere eldre garasjebygg, en låve og et stabbur på stedet, men brannmannskapene avverget dette. Det er ikke noen øvrig bebodd bebyggelse i umiddelbar nærhet.

Ved halv seks-tiden natt til fredag hadde brannmannskapene kontroll over brannen. Samtidig foretok de en kontrollert nedbrenning av sidebygget, som heller ikke kunne reddes. Vestfold Interkommunale Brannvesen rykket ut med alle sine åtte biler for å få kontroll over brannen.

Reddet av hun på Sunnmøre I en brann utenfor Ørsta på Sunnmøre, ble et par i 20-åra vekket av at hunden deres bjeffet. Det var da god fyr i huset.

- Det begynte å brenne ved tretiden i natt. Vi fikk melding om brannen klokken 03.22, men da hadde det tatt godt fyr i huset. Heldigvis ble en hund helten på Sunnmøre i natt. Den vekket de to i huset, slik at de kom seg ut av det brennende huset, opplyser operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Borge Amdam til VG.

(NTB)