Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk fall for Frp

Frp får 11,7 prosent på NRK-måling for januar.

ELENDIG Frp scorer elendig på årets første partibarometer for NRK. Norstatmålingen viser at Siv Jensens parti faller med 2, 5 prosentpoeng til 11, 7 prosent. Foto:
ELENDIG Frp scorer elendig på årets første partibarometer for NRK. Norstatmålingen viser at Siv Jensens parti faller med 2, 5 prosentpoeng til 11, 7 prosent. Foto: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siv Jens parti faller dramatisk i årets første måned og får 11, 7 prosent, viser Norsats måling for NRK. Norstat har utført månedlige meningsmålinger for NRK siden 2006, og har aldri registrert en dårligere måling for Fremskrittspartiet.

- Opp og ned Om dette var valgresultatet, ville partiets stortingsgruppe blitt kuttet fra 29 til 19 medlemmer. Det er leder i partiets stortingsgruppe, Harald Tom Nesvik, lite fornøyd med.

- Men meningsmålinger spriker, og de går litt opp og ned. Nå driver vi med å utforme politikk og jobber med nytt statsbudsjett for 2015. Det er vi overbevist om at skal gjøre at vi øker på målingene igjen, sier Nesvik.

Erna og Jens vokser Høyre går fram 2,3 prosentpoeng, fra 28,2 til 30,5 prosent. Arbeiderpartiet er størst med en oppslutning på 37,2, ned 0,1.

Ellers er det små utslag på målingen som ble tatt opp i perioden 7. til 13. januar i år. Kristelig Folkeparti får 6,3 prosent, Senterpartiet 4,3 prosent, Sosialistisk Venstreparti 4,2 prosent og Venstre 5,2 prosent. Miljøpartiet de Grønne får 3,1 prosent.

Feilmarginen på målingen ligger på mellom 0,7 og 3,4 prosentpoeng. (NTB)

Hele Norges coronakart