Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk fall for Jagland

Arbeiderpartiet går kraftig tilbake på dagens politiske meningsmåling som MMI har gjort for Dagbladet. Thorbjørn Jaglands parti har nå 4,8 prosentpoeng lavere oppslutning enn for en måned siden. Høyre, Fremskrittspartiet og Senterpartiet går mest fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingen er gjort fra mandag til onsdag denne uka, og fanger opp både Senterpartiets landsmøte og endringene i regjeringen. Begge deler har slått positivt ut blant velgerne. Men det er de to høyrepartiene som har mest å glede seg over. Fremskrittspartiet når nye høyder med nesten 20 prosent oppslutning, og med 16 prosent av velgerne bak seg må Høyre tilbake til sommeren 1997 for å finne en like god MMI-måling.

Men det er den oppsiktsvekkende tilbakegangen for Arbeiderpartiet som vil bli lagt mest merke til i denne målingen. Med 33,9 prosent av velgerne bak seg er Jagland tilbake til nivået for et år siden, da Kjell Magne Bondevik var som mest populær som statsminister før oljeprisen raste og renta gikk i været.

Bekymringsfullt

Siden toppnoteringen i september i fjor har partiet mistet hver fjerde tilhenger. Det må være bekymringsfullt for det største opposisjonspartiet og dets leder, som er helt avhengig av en valgseier til høsten. Der skal partiet gjenerobre de tapte skansene fra det elendige lokalvalget i 1995. I dag kan Jagland trøste seg med at det er et halvt år igjen til kommunevalget, og mye kan selvsagt skje.

Takk for seg

I forhold til stortingsvalget i 1997 holder Arbeiderpartiet i stor grad på sine velgere. Men det er de velgerne som gikk over til Jagland da det så som mørkest ut for Bondevik i høst, som nå sier takk for seg.

Målingen er gjort blant 905 personer i tidsrommet 15.- 17. mars.