Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk flylanding: Gigantisk alligator lå i rullebanen

- Velkommen til Florida, folkens!

BLE TRUFFET: Alligatoren som lå på flystripa ble truffet under landing. Foto: Privat
BLE TRUFFET: Alligatoren som lå på flystripa ble truffet under landing. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En pilot fikk seg litt av en overraskelse og en ny erfaring i vanskelige landinger da en alligator plutselig befant seg på rullebanen.

230 kilos alligator
Amerikanske medier som Orlando Sentinel og Miami Herald har omtalt den spesielle landingen, som fant sted på Orlando Executive Airport.

Alligatorer har blitt funnet på andre rullebaner i Florida før, men denne var stor. Den veide nesten 230 kilo og var over tre meter lang.

En lokal pilot, Brad Pierce, var ikke tilstede under hendelsen, men skrev et Facebook-innlegg og delte et bilde av alligatoren. Bildet viser den store alligatoren liggende på rullebanen og blod på asfalten.

Gått viralt
I Facebook-innlegget, som har gått viralt, forteller han at en lokal pilot skal ha truffet alligatoren under landingen av et lite Navajofly. Alligatoren skal ha hoppet opp, truffet vingen, og ble drept umiddelbart.

- En av de sprøeste tingene jeg noensinne har sett i alle mine år i luftfart. Velkommen til Florida folkens, skriver han på Facebook.

En talsperson for flyplassen bekreftet hendelsen og at flyet fikk skader i vingen.

Alligatoren skal ha blitt drept klokken to på natten 1.juni. Pierce la ut bildet på Facebook tirsdag morgen, og innen klokka 12 dagen etter var innlegget delt mer en 2000 ganger. I skrivende stund har innlegget nesten 5500 delinger.

Flyplassen ligger nesten fem kilometer unna Orlando sentrum. Den dekker cirka 1000 hektar og ligger nær flere innsjøer, blant annet Lake Underhill.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!